ponedeljak 1. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zidan: Pre bih umro nego se izvinio Materaciju

BIVŠEG KAPITENA FRANCUSKE MUČI SKANDAL IZ FINALA SVETSKOG ŠAMPIONATA 2006.

Zidan: Pre bih umro nego se izvinio Materaciju

Uvredili su je više puta i nisam reagovao. I onda se to dogodilo. Da mu se izvinim? Ne. Da je to neki pristojan, dobar momak, poput Kake, čak bih i učinio to, izvinio bih se. Ali njemu ne, nikad - ispričao je Zidan

Bivši fudbaler reprezentacije Francuske Zinedin Zidan istakao je da se nikada neće izviniti štoperu Italije Marku Materaciju što ga je udario u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.
- Izvinjavam se fudbalu, navijačima, saigračima. Njih sam i zamolio da mi oproste odmah posle te utakmice. Ali njemu... Nikad, nikad... Radije bih umro - kazao je 37-godišnji Zidan za današnje izdanje španskog dnevnika Pais.
Zidan je konačno i objavio kako ga je Materaci isprovocirao rekavši da mu je Italijan vređao majku, koja je u to vreme bila bolesna.
- Na terenu se dešavaju neke stvari. Meni se to dešavalo mnogo puta. Ali to nisam mogao da podnesem. Znam da nema opravdanja, ali majka mi je bila bolesna. Bila je u bolnici... Uvredili su je više puta i nisam reagovao. I onda se to dogodilo - prisetio se Zidan; dodajući:"Ali da mu se izvinim? Ne. Da je to neki pristojan, dobar momak, poput Kake, čak bih i učinio to, izvinio bih se. Ali njemu ne, nikad", dodao je Zidan, koji je Materacija udario glavom u grudi posle čega je isključen, a Italija osvojila titulu prvaka sveta.