ponedeljak 1. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Trifunović: Svim srcem protiv Nimburka

KOŠARKAŠI ZVEZDE SUTRA U "PIONIRU" IGRAJU MEČ 4. KOLA EVROKUPA

Trifunović: Svim srcem protiv Nimburka

Zvezda ima učinak od tri pobede i poraza, dok češka ekipa ima učinak od 2/2. Eventualna pobeda Zvezdi bi najverovatnije donela plasman u osminu finala

BEOGRAD - Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je su njegovi košarkaši svesni značaja sutrašnje utakmice protiv Nimburka u četvrtom kolu druge faze Evrokupa.
- Ne treba pričati o značaju utakmice, a ne želimo ni da tražimo olakšanja u realnim stvarima, odnosno povredama. Ne bežimo ni od uloge favorita, kako to mediji vole da predstavljaju... Ulažemo velike napore i svim srcem želimo da pobedimo - rekao je Trifunović novinarima.

Zvezda ima učinak od tri pobede i poraza, dok češka ekipa ima učinak od 2/2. Eventualna pobeda Zvezdi bi najverovatnije donela plasman u osminu finala.
- Pred retko koju utakmicu se može reći da smo favoriti, kao i unapred kazati da ćemo pobediti. Pred ovu utakmicu to posebno važi. Oni su ozbiljna ekipa, koja četiri godine igra u istom sistemu. Sa dve poslednje pobede i angažovanjem novog igrača, pokazali su da imaju svoje ambicije - rekao je Trifunović.
Probleme sa povredama imaju plejmejker Boris Bakić, koji je dobio udarac na Kup utakmici, kao i bek Filip Videnov, koji je imao problema sa skočnim zglobom, a u subotu je dobio udarac u isti zglob.
Trifunović je kazao da od kada je došao u klub nije na treninzima imao na raspolaganju sve igrače, kao i da timu u radu volonterski pomažu neki igrači bez ugovora.
Ekipa Nimburka danas je došla u Beograd. Karte se prodaju sutra na blagajnama "Pionira", a koštaju 400 i 800 dinara. Utakmica počinje u 20 časova.