ponedeljak 1. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Medvedev traži ostavke zbog neuspeha na ZOI

RUSKI PREDSEDNIK NEZADOVOLJAN UČINKOM SPORTISTA U VANKUVERU

Medvedev traži ostavke zbog neuspeha na ZOI

MOSKVA - Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zatražio je danas da činovnici odgovorni za neuspeh ruskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru podnesu ostavke.
- Ako oni nisu spremni da to sami učine, mi ćemo im pomoći - kazao je Medvedev na savetovanju sa rukovodstvom vladajuće Jedinstvene Rusije. Medvedev je kazao da su Igre u Vankuveru, gde je Rusija osvojila tek tri zlatne medalje, pokazale da pripremu ruskih sportista treba potpuno promeniti. Predsednik je kazao i da je ruski sport dugo funkcionisao samo zahvaljujući mogućnostima koje su stvorene u vreme Sovjetskog Saveza.

- Sovjetske škole više nema, a svoju još nismo stvorili - ocenio je Medvedev, istakavši da država ulaže ogroman novac u sport, ali "da novac ne rešava sve".

Predsednik Rusije je istakao i da sami sportisti moraju biti prioritet, a ne federacije, koje su ponekad veoma bogate, ili rukovodioci tih federacija, pa čak i treneri.
Medvedev je ocenio da, uprkos neuspehu u Vankuveru, ruski sportisti mogu imati uspešan nastup na narednim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, ali da je potrebno pripreme početi već sada.

Ključne reči: