ponedeljak 1. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Divac: Lakše je skijati nego čuvati Šeka

PREDSEDNIK OKS U VANKUVERU NA METI STRANIH MEDIJA

Divac: Lakše je skijati nego čuvati Šeka

Novinare je posebno zanimalo otkud kod najpoznatijeg Srbina na svetu strast prema skijanju, dok je agencija Asošijeted pres postavila veoma zanimljivo pitanje: Da li je lakše skijati ili čuvati Šakil O'Nila u reketu: " Ma, skijanje je mnogo lakše. Znate kako, posle košarke morao sam da radim nešto", ispričao je Divac

Skijanje se brzo uči, ko je blesav sa sedi kući! - u ritmu poznatog Bregovićevog hita niz snežne padine spušta se i predsednik OK Srbije Vlade Divac. Vlade, koji je pre tri godine prvi put stao na skije, tako je verovatno postao jedan od najviših skijaša na planeti. Nekadašnji NBA as trenutno prati naše olimpijce na Zimskom olimpijskim igrama, a po interesovanju koje vlada za njega gde god se pojavi, veća je zvezda od mnogih poznatih takmičara.

Ima i "harlija" opasnog po zdravlje

Divac je ljubitelj i dobrih motora, pa je tako ponosni vlasnik unikatnog "Harli Dejvidsona", kojeg je prema njegovoj želji osmislio jedan od najboljih dizajnera te vrste dvotočkaša na svetu Amerikanac Karl Brohard.
Divac je motor prebacio u Srbiju, a boraveći na Divčibarama, iskoristio je priliku da provoza svog skupocenog dvotočkaša. Međutim, pao je i doživeo prelom ruke. Ovaj motor bivši košarkaš je nabavio još kad je igrao za Sakramento Kingse i obožavao je da sa svojim kolegom Skotom Polardom krstari drumovima u SAD.

Iako je Divac u Vistleru bio obučen u ski jaknu i pantalone, odnosno, nije se mnogo razlikovao od ostalih gledalaca, odala ga je visina. Novinare, koji su se odmah sjatili oko njega, posebno je zanimalo otkud kod najpoznatijeg Srbina na svetu strast prema skijanju. Čuvena agencija Asošijeted pres postavila mu je veoma zanimljivo pitanje: Da li je lakše skijati ili čuvati Šakil O'Nila u reketu.
- Ma, skijanje je mnogo lakše. Znate kako, posle košarke, morao sam da radim nešto - sa osmehom je rekao Divac.

Porodica Divac još pre nekoliko godina kupila je kuću u jednom od najpoznatijih ski centara u SAD Park sitiju u državi Juta. To je ona ista kuća u kojoj je boravio Vladimir Radmanović, kada je 2007. inkognito napustio Lejkerse i otišao da se malo zabavi na snoubordu. Ali, nezgodno je pao i povredio rame, posle čega je kažnjen s neverovatnih pola miliona dolara.

Divac je na početku svoje skijaške karijere imao problem da nađe tako veliku opremu. Međutim rešenje je ponudila jedna domaća firma.
- Jedna kompanija u Srbiji napravila je opremu specijalno za mene. Ali, ne brinite, pažljiv sam. Skijam polako. U Park sitiju skupi se gomila mojih prijatelja iz Los Anđelesa i Sakramenta, pa se zajedno družimo, uživamo i zabavljamo. Uživam u tome i jedva čekam opet da dođem - rekao je tada Divac.