nedelja 12. oktobar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zvezda uživa protekciju

DIREKTOR PARTIZANA SMATRA DA JE DRŽAVA ZAPOSTAVILA „CRNO-BELE“

Zvezda uživa protekciju

Poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad smatra da njegov klub i Crvena zvezda ne zaslužuju isti tretman, što se tiče finansijske pomoći od strane države. On je izjavio da Partizan poslednjih godina ima bolje rezultate od večitog rivala i da zbog toga treba da dobije više novca iz budžeta.
- Stvarno ne zaslužujemo da se nađemo u istom košu sa Zvezdom, što se tiče finansijske pomoći od strane države. Jednostavno, poslednjih godina Partizan je najbolji srpski klub. Smatram da nam pripada više para iz budžeta. Ovako, oba kluba imaju isti tretman, a mi već sedam godina dominiramo domaćom košarkom, čak smo i na evrosceni napravili odlične rezultate. Očigledno je da to niko ne primećuje - istakao je Šilobad.

Poslovni direktor Partizana ne smatra da je rukovodstvo „crno-belih“ manje sposobno od Zvezdinog da pronađe novac.

- To nema veze sa sposobnošću, već iza našeg kluba ne stoje nikakve političke strukture, to su ljudi koji su čitav život u košarci. Svi znamo kako je Zvezda finansirana prethodnih godina, ali neću da pričam o imenima. Moramo da konstatujemo da se prošlih godina u Zvezdu slivalo više para nego u Partizan, samo zato što su imali podršku određenih političkih struktura. Nadam se da je došlo vreme kada će se nešto promeniti po tom pitanju. Ne želim da neki pomisle da imam nešto protiv našeg velikog rivala. Sve u životu mora da se zasluži, pa i to ko će dobiti više para od države. Ne može se živeti od prošlosti, a Zvezda je očigledan primer toga.

MILAN OPAČIĆ:  REKLA-KAZALA

Generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić nije bio previše raspoložen da priča na tu temu, jer nije upoznat sa izjavama Mlađana Šilobada.
- Nisam upoznat o onome što je govorio Šilobad, tako da ne mogu ništa da pričam na tu temu. Stalno me zovete da komentarišem nečije izjave, tipa „rekla kazala“.

Mlađan Šilobad očekuje pomoć od javnih preduzeća, koji su u ovom trenutku najprofitabilnije firme u državi.
- Smatram da javna preduzeća treba da se uključe u pomaganje sporta, tako i Partizana. Mislim da smo odličan brend, a od toga bi koristi trebalo da imaju i firme, koje bi nas sponzorisale, kao i sama država. U našem pulu već imamo NIS, a uskoro se nadam i pomoći Telekoma.

Mlađan Šilobad se nada da će Partizan u što skorije vreme naći generalnog sponzora, ali nije hteo da govori o imenima.
- U pregovorima smo, ali neću da otkrivam imena firmi koje su zainteresovane da nam budu generalni sponzor. Partizan je ozbiljan klub, a ne da svako ko ponudi 100.000 evra, može na našim dresovima da nosi svoje ime. Smatram da vredimo mnogo više - konstatovao je Šilobad.