subota 31. oktobar 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Glamur i romantika

ZAVRŠNICU 15. JAKOBS FEŠN SELEKŠNA OBELEŽILE SPEKTAKULARNE MODNE REVIJE

Glamur i romantika

Modna manifestacija 15. Jakobs fešn selekšn zatvorena je protekle sedmice revijom Isidore Bjelice, a beogradska publika pre same završnice Selektovog modnog maratona imala je priliku da uživa u novim modelima Zvonka Markovića, Marijane Mateus, Mladena Milivojevića Barona i brenda „Sent Džordž“. LJubiteljima mode predstavile su se i dizajneri Nenad Sekirarski, Jelena Vujičić, kao mladi dizajneri.
Takozvana ulična moda „Sent Džordža“ i šljokičasti glamur Zvonka Markovića napunili su Jugoslovensko dramsko pozorište do poslednjeg mesta, a revije je ispratio veliki broj javnih ličnosti.
Kolekcija kuće „Sent Džordž“ obuhvata odeću za svaki dan. Kreacije su inspirisane uličnom modom, osvežene neobičnim aksesoarima. Odeći tamnih tonova živost su dali jarki detalji, a celokupan je utisak da kreatori Milica Marak i Vladimir Stojanović zaslužuju sve pohvale.
Zvonko Marković je svoju reviju počeo sećanjem na nedavno preminulu manekenku Katarinu Nikić, nakon čega su na sceni zablistale prepoznatljivo ekstravagantne haljine u crnoj, crvenoj i bež boji. Kao i do sada modeli su ukrašeni šljokicama koje su dale nepogrešiv glamur i originalnost. Osim toga, Zvonko je modnu publiku iznenadio i veoma zanimljivom muškom kolekcijom.
Marijana Mateus ove godine pokrenula je proizvodnju sopstvenog brenda „Marijana klas“, a predstavila je kolekciju za proleće-leto naredne godine. Novosadski stilista Mladen Baron svoje modele namenio je muškarcima i ženama, pristalicama glamura i romantike. Veliki broj javnih ličnosti došao je da podrži Marijanu i Barona, ali definitivno najveća zvezda večeri bila je Svetlana - Ceca Ražnatović, koja je došla u pratnji svog novog dečka Vladimira Cvetkovića Cveleta. Na Baronovoj reviji bili su još i Suzana Jovanović, Nataša Bekvalac, Jovana Tipšin, Viki Miljković, Boban Rajović, Ilda Šaulić, dok su u raskošnim haljinama i kupaćim kostimima živih boja koje nose potpis Marijane Mateus uživali Lepa Brena, Isidora Bjelica, Milica Milša i druga poznata imena.
Za kraj Jakobs fešn selekšna književnica Isidora Bjelica organizovala je modni dobrotvorni događaj za žene koje su izgubile posao, a u kome je učestvovalo više od četrdeset poznatih žena.
Revija njihovih haljina i drugih predmeta koje poklanjaju pod nazivom Diva Donation održavala se u hotelu Admiral.