četvrtak 29. april 2010.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Ja volim svoju kucu!

Deca uče kako da se ponašaju prema životinjama

Ja volim svoju kucu!

Uprava grada Beča donela je paket mera za zaštitu životinja u 2010. godini - jedna od njih je da deca u obdaništu i školi putem radionica i seminara uče kako da se ponašaju prema životinjama u skladu sa njihovim potrebama.
- Najviše grešaka se dešava zato što mnogi nisu upoznati sa potrebama koje ima njihov kućni ljubimac ili neka druga životinja- kaže Sandra Frauenberger, članica gradskog veća, zadužena između ostalog i za zaštitu životinja.
Iz tog razloga se, prema njenim rečima, sa adekvatnim informisanjem dece o zaštiti životinja treba početi još dok su deca mala. Što više vlasnici kućnih ljubimaca znali o potrebama svojih ljubimaca, to će suživot biti bolji. Težište ove kampanje je pre svega na psima, mačkama, malim kućnim životinjama poput morskog praseta, kunića i hrčka, ali i divljim životinjama. Mnoge od akcija iz ovog paketa mera sprovodiće se u saradnji sa bečkim zoološkim vrtom Šenbrun. Ove godine se u Beču po prvi put dodeljuje i nagrada za zaštitu životinja pod imenom „TISA", koja je namenjena osobama koje se brinu o bolesnim i ostavljenim životinjama.