Glas Javnosti

TEŠKA NOĆ ZA PET GRUPA LJUDI: Mnogi imaju ove simptome, evo ko treba da bude posebno OPREZAN!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekipe beogradske Hitne pomoći imali su noćas pune ruke posla, što zbog alkoholisanih osoba, što zbog saobraćajnih nesreća, a zabeležili su u i veliki broj poziva koje su upućivali hronični bolesnici. Biometeorološka prognoza i narednih dana ne ide na ruku mnogima, uključujući i meteoropate.

Prema rečima dežurnog lekara, 22 ekipe Hitne pomoćiintervenisale su protekle noći ukupno 102 puta, od toga 20 intervencija je obavljeno na javnim mestima.

Kako navode, bilo je više poziva zbog slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi alkoholisani pacijenti su prevoženi na odeljenje toksikologije VMA. 

U velikom broju tokom noći su se javljali:

hronični bolesnici
astmatičari
hipertenzičari
psihijatrijski
pacijenti sa malignitetima

Na osnovu očekivanih vremenskih prilika, a koje utiču na sve nas, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdaje i dnevne biometeorološke prognoze.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za danas

„Očekivane biometeorološke prilike izazvaće pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim i respiratornim obolјenjima se savetuje naročit oprez“, navodi se u bioprognozi RHMZ za danas.

Kako dodaju, kod osetlјivih osoba mogući su bolovi u mišićima, promenlјivo raspoloženje i pospanost. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.


Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak

„Pobolјšanje biometeorološke situacije pogodovaće većini hronično obolelih. Ipak se oprez savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i mentalno nestabilnim bolesnicima“, piše u bioprognozi za sutra.

Takođe, kako se navodi dalje, meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu depresije i smanjenja radne sposobnosti. 

Podsetimo, danas je u celoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine i kišovito je u skoro celoj zemlji.

Kako se kišni oblak pomera po Srbiji, tako RHMZ izdaje najnovija upozorenja na pljuskove i grmljavinu.

Cela nedelja pred nama biće turbulentna, tako da se očekuje da će vremenske prilike i dalje nepovoljno uticati na mnoge građane.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR