sreda 16. decembar 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Toplo do lakta

RUKAVICE KAO NEIZOSTAVNI MODNI DETALJ I OVE ZIME

Toplo do lakta

Ukoliko vas ne zanima zavodnički izgled, možete se prikloniti „otkačenoj“ uličnoj modi. U tom slučaju odaberite rukavice bez prstiju

Rukavice su, bez sumnje, visoko na listi zimskih odevnih prioriteta. Iako je njihova uloga prvenstveno da vaše šake zaštite od hladnoće, ove sezone su pravi modni hit, a maštovito kombinovanje s ostalim odevnim predmetima može i te kako da upotpuni vaš stajling.

Idu uz košulju

Dizajneri za ovu sezonu predlažu duge rukavice. Iako su sve donedavno bile rezervisane samo za glamurozne večernje prilike, sada su svoje mesto našle i na ulici. U skladu s tim, vaš izbor mogu biti kožne rukavice, koje se nose na kostime i košulje s tričetvrt rukavima, a mogu se kombinovati i sa običnim belim košuljama podvrnutih rukava.

Povratak u šezdesete

Za svakodnevno nošenje možda su praktičnije duge vunene rukavice, koje odlično pristaju uz pelerine ili kapute od tvida sa širokim tričetvrt rukavima, inspirisane modom 60-ih godina.

Ulična moda

Ukoliko vas ne zanima zavodnički izgled, možete se prikloniti „otkačenoj“ uličnoj modi. U tom slučaju odaberite rukavice bez prstiju. Iako samo delimično prekrivaju ruku, obično su vunene kako bi ipak odigrale i svoju zaštitničku ulogu.

Smele nijanse

Međutim, ako niste od onih koji vole da se prepuste modnim eksperimentima, uvek možete odabrati klasične rukavice, bilo dsa su kožne ili vunene. Ipak, i ovde možete pustiti mašti na volju i odabrati rukavice smelijih nijansi kako biste osvežili i naglasili dnevni stajling. Ima ih u svim bojama i dezenima, tako da se ne može dogoditi da, u bilo kojoj odevnoj kombinaciji, budu neprimećene.

Raznolikost kroja

Kada je reč o kroju, ove sezone napravljen je veliki pomak u odnosu na prethodne. Ove jeseni i zime, takođe, veliku pažnju privlače rukavice kakve su nekada nosili reli vozači. Na nekim su otkrivene nadlanice, pojedine otkrivaju prste, a ima i drugih interesantnih modela.