utorak 14. april 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Ekstravagancija modnog maga

KREACIJE ZVONKA MARKOVIĆA ODUŠEVILE BEOGRADSKU PUBLIKU

Ekstravagancija modnog maga

Marijana Mateus prikazala je svoju prvu kolekciju „Marijana klas“, a kako se po komentarima moglo se zaključiti, publika je od naše nove kreatorke očekivala mnogo više. Modeli koje je pripremila za jesen i zimu 2009/2010 su glamurozne trenerke u kojima će se, kako ona kaže, žene i osećati i izgledati lepo. Osim toga osmislila je i haljine, spavaćice, kao i donji veš. Materijali su pamuk, saten, svila, pliš i čipka, a boje koje dominiraju su ciklama, plava i crna, kao i animal print na detaljima.
Iste večeri Zvonko Marković predstavio je kolekciju „Dreamcatcher“, ali je pre toga napravio red u VIP zoni, koju su neki „padobranci“ nakon njegove intervencije morali da napuste. Zvonko, kao i uvek, ženu vidi u senzualnom izdanju koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Haljine koje na idealan način ističu ženske obline rađene su u crnoj, srebrnoj i bež. A u novoj kolekciji našla se i linija ekstravagantnih venčanica otvorenih leđa, golih ramena, sa dubokim dekolteom. Svarovski kristali, vez, čipka, rese detalji su na koje smo navikli kada je ovaj kreator u pitanju, pa nisu izostali ni ovoga puta. Inače, reviju je otvorila pevačica Mari Mari, a zatvorila popularna Jelena Tomašević.
Na kraju večeri prikazana je kolekcija za proleće/leto 2009. modne kuće „Astibo“ iz Makedonije. Reč je o veoma nosivoj garderobi, koja je je pogodna za poslovne prilike - suknje su do kolena, pantalone širokih nogavica, košulje sa karnerima, a haljine prate liniju tela. Materijali su prirodni, prijatni za nošenje tokom toplih dana, a boje koje dominiraju su bela, bež, crna, siva, crvena i boja lavande.