četvrtak 12. novembar 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Unikati u duhu Dalekog istoka

KREATORKA SLAVNA MARTINOVIĆ NOVOM KOLEKCIJOM ODUŠEVILA BEOGRADSKU PUBLIKU

Unikati u duhu Dalekog istoka

Odevni komadi obiluju ručno heklanim detaljima, a neki od modela zahtevali su i do 300 sati ručnog rada

Nesvakidašnja revija modne dizajnerke Slavne Martinović pružila je pravi vizuelni užitak beogradskoj publici koja je preksinoć posetila Kulturni centar „Reks“. Naša uspešna kreatorka, stilistkinja, pozorišna i filmska kostimografkinja ovoga puta predstavila je svoju kolekciju za sezonu proleće-leto 2010. godine, pod nazivom „Ova strana raja“.

Kreativna i uvek drugačija, Martinovićeva je svoju novu kolekciju prikazala na originalan način, pa manekenke nisu prošetale pistom, već su sedele i uživale u ležernom ambijentu „zlatnog ostrva“, dok im je publika prilazila i sa velikom pažnjom posmatrala i upijala svaki detalj Slavnine nove kolekcije.

NJeni modeli vraćaju dvadesete i tridesete godine prošlog veka na modnu scenu. Odevni predmeti inspirisani su Dalekim istokom i tradicionalnim ručnim radom sa ovih prostora, za čiju izradu su korišćeni najfiniji materijali, svila, koža i ručno rađena čipka. Slavnina kolekcija obiluje ručno heklanim detaljima, kao i bojenim ružičastim, tirkiznim i zlatnim komadima ukrašenim paunovim perjem i krilima od kristala i šljokica. Ono što je fascinantno je da su neki od modela zahtevali su i do 300 sati ručnog rada.

Kolekcija obuhvata 15 luksuznih odevnih komada, koji će biti dostupni samo u limitiranim serijama, jer Slavna svoje modele zasada izrađuje u ateljeu kao unikate u malim količinama.

Slavna Martinović završila je srednju školu u Hongkongu, a po završetku studija na Modnom koledžu u Londonu seli se u Los Anđeles, gde je radila u muzičkoj i filmskoj industriji sa zvezdama kao što su Pink, Aerosmit, Travis i mnogi drugi. Pored spotova i stajlinga za časopise, radila je kao kostimograf u pozorištu i u nekoliko filmova, od kojih se izdvajaju „Buđenje iz mrtvih“ Miloša Radivojevića i „Sedam i po“ Miroslava Momčilovića, za koji je osvojila nagradu za najbolji kostim. Kreiranje sopstvenih modnih linija započinje 2007. godine, kroz limitirane serije ručno rađene luksuzne odeće, pratećih detalja, nakita i cipela. Do sada je publici predstavila kolekcije „Diva“, „Vintage Melancholy“ i „Brave Nenj Ludžury“.