sreda 11. novembar 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Završena beogradska nedelja mode

BEOGRADSKA NEDELJA MODE ZAVRŠENA REVIJOM KREATORKE SUZANE PERIĆ

Završena beogradska nedelja mode

Beogradska nedelja mode u organizaciji Modnog studija „Klik“ završena je preksinoć bogatim programom koji je do poslednjeg mesta napunio prostor „Ekspo centra“ u našoj prestonici. Poslednje veče 26. Fashon NJeek otvoreno je revijom „Kod grada“, a zatim su usledili noviteti brenda „Fratteli“, kreatorke Tijane Pavlov, zatim „Tifani“ kolekcija, a sama završnica protekla je u znaku Suzane Perić.

Za prvu reviju pobrinuli su se mladi dizajneri, a nakon revije dodeljene su tri nagrade i proglašen pobednički rad koji nosi potpis Dejane Momčilović. „Fratteli“ je predstavio kožne jakne, a dodatna atrakcija na pisti bio je veliki motor „Harli Dejvidson“. U nastavku večeri autorka Tijana Pavlov prikazala je kolekciju inspirisanu najjačim utiscima u protekloj sezoni - panikom od svinjskog gripa i odlaskom velikog kralja popa koji je uzrokovao iznenadni povratak stila 80-ih godina.

Tim kreatora, koji čine Bata Spasojević, Aleksandra Žiravac i Vladimir Savić, predstavili su kolekciju „TFY“ koja je dočarana kroz tri različite linije - „Bejzik“, „Denim i „Soft“.

Svečano zatvaranje nedelje mode bila je revija Suzane Perić pod nazivom „Dani Nemačke“. Kolekcija jesen/zima 2009/10, koju čine tri linije - „Be free“, „In style“, „Be Berlin“, prikazana je na sam dan pada Berlinskog zida. Na samom kraju revije na pistu je izašla atraktivna Ana Stanić koja je svojim hitovima oduševila sve prisutne.

Protekle sedmice beogradskoj publici u okviru „Klikove“ modne manifestacije predstavili su se i Dragana Ognjenović i Bata Spasojević.

Ognjenovićeva je predstavila kolekciju koju prate svedene linije i precizni krojevi, koji su odavno zaštitni znak ove kreatorke. Bata Spasojević, redovni učesnik Beogradske nedelje mode, prikazao je muško/žensku kolekciju za tekuću sezonu jesen/zima, pod nazivom „Black and block party“. Crna boja preovlađuje, dok od materijala dominiraju vuna, svila, pamuk u kombinaciji sa nekim tehno materijalima u prepoznatljivom futurističkom stilu sa retro notom.

LJubitelji mode imali su priliku da vide i novitete iz „Pume“, „Staf džinsa“, „No edžcess“, kao i mlade dizajnere, rad Ane LJubinković. Svoju kolekciju pod nazivom „Peščanik“ pokazala je i profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Doda Komad. Odevni predmeti i obuće koje je predstavila inspirisana je peskom, školjkama i vodom, načinjena je uglavnom od prirodnih materijala i unikatne izrade.

„Adidas“ je, u okviru Beogradske nedelje mode, priredio nesvakidašnji ulični performans na samostalnoj modnoj reviji, u okviru koje je predstavljena najnovija kolekcija za proleće/leto 2010.