subota 11. april 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Vesele prolećne kombinacije

DESETO VEČE 14. JAKOBS FEŠN SELEKŠNA OBELEŽILE RAZNOVRSNE MODNE POSLASTICE

Vesele prolećne kombinacije

Nove kolekcije Marije Ivanković-Jurišić, Marine Milovanović, Aide Novosel i studenata Visoke strukovne tekstilne škole „DTM“ prikazane su preksinoć u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a brojna publika nije propustila da proprati i taj deo programa 14. Jakobs fešn selekšna.
Marija Ivanković-Jurišić u svojoj kolekciji koja obiluje haljinama, suknjama, košuljama i pelerinama koristila je materijale kao što su pamuk, lan, konoplja, svila i vuna. Kreacije su osvežene detaljima kao što su leptirići, cvetovi, ali i modnim dodacima kao što su kaiševi, pojasevi i grejači. Posle Marije, publici je svoje nove ideje predstavila Marina Milovanović koja se bavila ispitivaljem fenomena rehabilitacije šopingom kod savremene žene - rešenje ili problem. U njenoj kolekciji preovlađuje kombinacija crne i bele boje.
Kraj prve revije desete večeri Selektove modne manifestacije protekao je u znaku kolekcije Aide novosel koju je pripremila za nastupajuće tople dane. Nove modele raznovrsnih formi obeležili su maslinasto zeleni tonovi, za dame Aidin predlog su kako kratke haljine tako i pantalone ukombinovane sa oslikanim majicama.
Modno veče svojim interesantnim idejama zatvorili su studenti Visoke strukovne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment iz Beograda. Ovi talentovani mladi dizajneri predstavili su svoje modele koji su realizovani u tri tematske celine: transponovanje formi španskog renesansnog kostima, dekonstrukcija i pokretne slike. Modeli su raznoliki smelog dizajna i različitih boja.