petak 10. april 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Jedinstvena retro-bajka

KOLEKCIJE MLADIH DIZAJNERA OBELEŽILE OSMI I DEVETI DAN 14. JAKOBS FEŠN SELEKŠNA

Jedinstvena retro-bajka

Kao i prethodnih sezona i u okviru 14. Jakobs fešn selekšna modna publika imala je priliku da uživa u fantastičnim kreacijama domaćeg dizajnerskog podmlatka. Tako su osmi dan pomenute manifestacije, koji je održan u beogradskom Studentskom kulturnom centru, obeležile nove ideje mladih dizajnerki Hristine Petrović, Jelene Vujičić i Marine Cvetković, a publici se predstavila i Ana Bogojevska, pobednica akcije „Mladi talenti - Gracija selekšn“. Već naredne večeri predstavile su se Ana Grgurović, zatim Marina Cikojević, Jelena Ugričić i Gordana Majstorović, a publika je imala priliku da vidi i danski brend „Hummel“.
Kolekcija za proleće i leto Hristine Petrović, pod nazivom „Kimooki“, pre svega je vesela, i kao što smo od nje navikli, puna kolorita, a inspirisana je slobodom odevanja u britanskom gradu Brajtonu, gde je Hristina krajem decembra učestvovala na Sajmu mode. Marina Cvetković prikazala je svoju viziju savremene žene, koja se rado osvrće u prošlost, posebno u 80. i zlatnu eru Holivuda iz prošlog veka. Kolekcija „Optical“ Jelene Vujičić inspirisana je op-artom. Modeli su kao slikarska platna razigrani kroz kombinaciju materijala, boja i geometrijskih tela. Forme su ležerne, jasnih linija sa naglašenim ramenima. Boje koje preovladavaju su crna i bela, a ponegde se provuče nijansa crvene i braon. Materijali koji su korišćeni u kolekciji su viskoza, pamuk, saten i čipka.
Pobednica akcije „Mladi talenti - Gracija selekšn“ Ana Bogojevska dobila je priliku da prvi put prikaže svoju samostalnu reviju. Inače, ova akcija nastavlja se i ove godine, a cilj manifestacije je da se pomogne najtalentovanijima, koji će biti u prilici da prikažu svoje modele u okviru jesenjeg „Fešn selekšna“.
Danski brend „Hummel“ obuhvata kežual odeću koja pruža mogućnost najraznovrsnijeg kombinovanja. Kolekciju karakterišu najrazličitiji materijali - od pamuka do kože i laka. Modeli pružaju udobnost, a rađeni su u različitim kombinacijama boja.
Mlada Ana Grgurović pozabavila se interesantnim transformacijama u novim modelima za proleće i leto, dok je Marina Cikojević svoju novu kolekciju stvarala inspirisana Pikasom. Jelena Ugričić prikazala je liniju modela smeštenu pod naziv „Butterfly“ koji su posvećeni ženi koja voli nesvakidašnje i smele kombinacije, spoj lepršavog i pomalo hipi stila, ali u duhu novog vremena. Gordana Majstorović prikazala je kolekciju haljina pod nazivom „Moćna dama“, koje je radila za dame koje se osećaju elegantno, srećno i samouvereno.