petak 5. februar 2010.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Seks-trpeza

ZDRAVOM HRANOM DO BOLJEG LJUBAVNOG ŽIVOTA

Seks-trpeza

Mnoga vegetarijanska jela su prepuna prirodnih afrodizijaka, hranjivih supstanci i hemijskih sastojaka koje pojačavaju seksualno uzbuđenje

Afrodizijaci pobuđuju polni nagon, a ljubavni odnos čine još prijatnijim, intenzivnijim, potpunijim, čarobnijim... Tako tvrde oni koji su bar jednom svoje seksualne želje i fantazije ostvarili pomoću zalogajčića, ponekog koktelčića, voćkice, školjkice.....

Vekovima su očajni ljubavnici pokušavali da pronađu i razviju čarobnu formulu od neobičnih sastojaka kako bi poboljšali svoj seksualni život, a danas su se i specijalisti iz različitih oblika pozabavili dejstvom moćnih afrodizijaka. Nova istraživanja su pokazala da vegetarijanci u odnosu na one koji jedu meso uživaju u većim količinama hranjivih supstanci koje potpomažu seksualno zdravlje.

- Mnoga vegetarijanska jela su prepuna prirodnih afrodizijaka, hranjivih supstanci i hemijskih sastojaka koje pojačavaju seksualno uzbuđenje i učinak kod vas i vašeg partnera - kaže za Glas Toni Radić, kuvar čije emisije posvećene gastronomiji uskoro počinju i kod nas.
Evo jednog od Tonijevih recepata koji će vam rasplamsati strasti

Sojini medaljoni na mediteranski način

Za ovo jelo vam je potrebno: 150 g sojinih medaljona, dve kašike maslinovig ulja, dve kašičice pikantnog senfa, dve kašike soja sosa, 100 g badema, sojina pavlaka, kašika mrvljene žalfije, so i biber. Za prilog od krompira vam treba: kilogram krompira, vezica lista od celera, četiri listića bosiljka, maslinovo ulje, pola kašičice origana, dva čena belog luka, so i biber.

Priprema: Prokuvati soju tri minuta, procediti i dodati maslinovo ulje, senf, so, biber i soja sos. Sve dobro promešati. Mrvljenu žalfiju dodati u bademe sa malo sveže mlevenog bibera i malo soli. Sojine medaljone prvo uvaljati u pavlaku pa u bademe i pržiti na zagrejanom ulju. Krompir iseći na kockice, zagrejati tri kašike maslinovog ulja i dodati krompir. Pržiti minut, zatim dodati celer, bosiljak, beli luk, origano, so i biber. Pržiti još pola minuta pa servirati sa sojom.

Slatka pita od oraha i borovnica

Za pitu vam je potrebno: dve kore lisnatog testa, 400 gr mlevenih oraha, dve kašičice mlevenog korijandera, pola kašičice muskatnog oraščića, paket smrznutih borovnica, kašičica đumbira, dve kašike meda, sok od jednog limuna, korica limuna, smeđi šećer, ulje.

Priprema: Pomešajte orahe sa korijanderom i muskatnim oraščićem. Med pomešajte sa đumbirom, limunovim sokom i narendanom korom limuna. Sve dobro umutiti i sjediniti sa borovnicama. Oklagijom razvucite lisnato testo. Stavite testo u okruglu nauljenu tepsiju, i rasporedite orahe po njoj. Preko oraha stavite borovnicu, pospite šećerom pa pokrijte drugom korom. Peći 25 minuta na 200 stepeni.

Komentari

Bravo Toni care