petak 5. februar 2010.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Promocija fitnesa

Predstavljen prvi katalog članova Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije

Promocija fitnesa

Jedan od glavnih ciljeva Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije je i podizanje nivoa stručnog rada u klubovima, članovima Saveza

U našoj prestonici predstavljen je prvi katalog članova Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i najavljen novi sistem edukacije, kao i časopis "Fitness management international".

Tom prilikom govorili su Nebojša Stojanoski, predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Nemanja Radović, pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu, i Darinka Timotijević, Sportski savez Srbije.

U katalogu se prvi put na jednom mestu može naći pregled sportsko-rekreativnih objekata na nivou cele zemlje sistematizovanih u pet odeljaka. Osnovni kriterijum na osnovu kojeg je izvršeno razvrstavanje je veličina prostora koje klubovi obuhvataju, kao i osnovni i propratni sadržaji.
Specijalizovani licencni magazin "Fitness Management International" namenjen svima za koje zdrav život i rekreacija predstavljaju način života: vlasnicima klubova, trenerima i instruktorima, studentima fakulteta za fizičku kulturu, ali i onima za koje su vežbanje i fitnes svakodnevna potreba i zadovoljstvo.

Jedan od glavnih ciljeva Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije je i podizanje nivoa stručnog rada u klubovima članovima Saveza. U skladu sa time Savez u saradnji sa Evropskom asocijacijom fitnes centara i Nemačkim savezom fitnes klubova pokreće novi sistem edukacije trenera. Oni koji završe kurs dodeljuje se licenca fitnes trenera DSSV sa kojom mogu ući na evropsku berzu rada i raditi bilo gde u Evropi.