četvrtak 3. decembar 2009.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Moć je u trendu

MODNI PREDLOZI SVETSKIH KREATORA ZA SEZONU JESEN/ZIMA 09/10.

Moć je u trendu

Posle brojnih sedmica mode koje su ove jeseni održane u svetskim modnim centrima iskristalisali su se najjači modni trendovi koje nam dizajneri predlažu za aktuelnu sezonu jesen/zima 09/10. Ukoliko želite da budete in i ove zime, evo deset saveta koji će vam svakako pomoći da to ostvarite

„Moćne“ haljinice

Kreatori poručuju da ove sezone zaboravite na već toliko puta viđeni romantičan izgled čedne devojčice i pribavite novu kategoriju haljine koja svakako ide jedan korak napred, jer iza nje stoji stav „moćno“. Odličan su izbor za žurke i noćne izlaske, obavezno su kratke, originalne, ukrašene dragim kamenjem, svetlucavih materijala, sa naborima i naramenicima, dizajnirane tako da izazovu pažnju drugih. Kao takve one su se sastavni deo kolekcija Balmaino, Dolče i Gabana, Guči, Prada i drugih poznatih modnih marki.

Stajling 80-ih

Žestoke boje, drske balon haljinice i jaknice sa ultra naramenicima vraćaju nas u osamdesete. Ovakav izgled preporučuju Mark Džejkobs, Luj Viton, Guči i Versače.

Tvid

Tvid kao zaštitini znak britanske elegancije je opet u trendu. Kako bi razbili njegovu strogost i hladnoću, dizajneri su ga napravili seksepilnijim, upotpunivši ga visoko strukiranim krojevima i dugim kožnim rukavicama. Dosta modela od tvida moglo se videti na revijama „Guči“, „Margart Hovel“, „Barberi Prorsum“ i „DKNY“.

Ultra naglašena ramena

Viktorija Bekam i Kejt Mos su samo neke od zvezda koje su ovaj trend opet postavile na sami vrh. Sudeći prema kolekcijama Balmaina, Antonija Berarda i Nine Riči naglašena ramena i tropi futurističke jaknice su nešto što se svakako treba naći u vašem ormanu.

Kožne čizme iznad kolena

Da li ste toliko hrabri da se opredelite čizme koje dosežu čak do vaših bedara? Ukoliko ste u dilemi, možda će vas ohrabriti to da Prada, Luj Viton, Henri Holand, Miu Miu, Mark Džejkobs i Aleksandar Mekkvin za ovu sezonu predlažu baš takve.

Autentični pariski šik

Parižanke su poznate po svom sofisticiranom stilu, zato nabacite elegantni kostim i perlice. Takve kombinacije deo su novih kolekcija Šanel, Luj Viton, Balmain, Stela Mek Kartni i Balensiaga.

Klasični „kamel“ kaputi

Moglo bi se reći da je ovaj trend večan, odlično pristaje uz mnoge kombinacije i zato Maks mara, Kloe, Tomi Hilfiger i Hermes poručuju da nabavite svoj kaput kamel boje.

Koža i čipka

Motorska kožna jakna, dobre čizme i čipka neizostavni su deo seksi trenda koji predlažu su Rodarte, Sofija Kokosalaki, Žan Pol Gotije, Zak Posen, pa i Šanel.

Povratak baršuna

Klasična mala crna haljina uz mnoštvo baršunastih detalja će sigurno učiniti da zavolite ovaj topli materijal. Kreacije od baršuna su našle mesto u kolekcijama Lanvina, Elija Saba, Fendija, Kloe i Sonje Rikel.

Pepito uzorak

Ovaj trend datira još iz davnih četrdesetih, ali sada su ga dizajneri vratili na modne piste, predimenzionirali i ukombinovali sa kežual komadima odeće. Pepito predlažu Moskino, Paul Smit i Stela Mekkartni.