nedelja 12. oktobar 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Recite ćao opuštenom tricepsu

Rekreacija - ODREĐENE VEŽBE POMOĆI ĆE VAM U ZATEZANJU MIŠIĆA RUKU

Recite ćao opuštenom tricepsu

Mišiće zadnjeg dela ramena aktiviraćete tako što ćete zauzeti stojeći položaj i razmaknuti noge u širini kukova. Obema rukama držite bućice iste težine. Podignite ruke od tela i savijajte laktove pod pravim uglom, tako da nadlaktice budu u vertikalnoj liniji u odnosu na pod. Ne pomerajte nadlaktice, već spustite tegove do nivoa ramena

Iako se mesecima trudite da svoje opuštene mišiće tricepsa dovedete u red i bez stida i srama u potrebnim prilikama pokažete svoje prelepe ruke, nikako da dođete do željenog cilja. Svaki put kada biste se pogledali u ogledalo, padali biste u očaj zbog visećeg izgleda mišića vaših ruku. Ključna stvar da steknete savršeno zategnute mišiće svakako su ciljane vežbe za određeni deo muskulature, a koje će vam preporučiti profesionalni trener.

Upravo zato da bi vaše ruke, nadlaktice, biceps i triceps izgledali sjajno u program treninga uvrstite vežbe za ramena. Sportisti i rekreativci koji redovno vežbaju obično znaju da zanemare zadnju ložu ramena, čime prave izuzetan propust. Vaše nadlaktice će izgledati kao iscrtane samo onda kada treningom jasno definišete deo između ramena i troglavog mišića nadlaktice (triceps). Nabavite jednoručne tegiće popularno zvane bućice od po 1,5 do dva kilograma težine.

Prva vežba - Uzmite tegiće u obe ruke. Zauzmite stav tako što ćete razmaknuti
noge u širini kukova i blago savijte kolena. Nagnite se napred tako da vam telo bude skoro u paralelnoj liniji sa podom. Savijajte ruke u laktovima i privlačite ih telu, a onda ih ispružite iza tela sa dlanovima okrenutim ka gore.

Druga vežba - Vratite se u početni položaj. U vežbi koja sledi okrenite ruke sa dlanovima prema podu. Ponavljajte vežbu naizmenično okrećući dlanove nagore i nadole.

Treća vežba - Mišiće zadnjeg dela ramena aktiviraćete tako što ćete zauzeti stojeći položaj i razmaknuti noge u širini kukova. Obema rukama držite bućice iste težine. Podignite ruke od tela i savijajte laktove pod pravim uglom, tako da nadlaktice budu u vertikalnoj liniji u odnosu na pod. Ne pomerajte nadlaktice, već spustite tegove do nivoa ramena. Vratite se ponovo u početni položaj.

Četvrta vežba - Postavite dve ravne klupe paralelno jednu naspram druge, na oko metar rastojanja. Sedite na jednu i uhvatite se za njene ivice. Oduprite se rukama i podignite noge na vrh druge klupe, tako da ostatak tela visi između klupa. Prebacite jednu nogu preko druge. Lagano spuštajte telo prema podu tako što ćete savijati laktove sve dok vam nadlaktice i podlaktice ne obrazuju prav ugao. Ne spuštajte se niže od ugla od dvadeset stepeni, zato što tako možete da istegnete ramena. Zastanite nakratko u donjem položaju, a zatim se vratite u početni položaj tako što ćete ispraviti ruke.

Sve vežbe radite u tri serije po deset ponavljanja. Kako budete ulazili u formu tako ćete i postepeno povećavati broj ponavljanja u svakoj seriji.