petak 31. avgust 2012.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Klint Istvud pričao s praznom stolicom kao da je Obama

Klint Istvud pričao s praznom stolicom kao da je Obama

TAMPA - Američki glumac i reditelj Klint Istvud izazvao je brojne kritike pošto je na Floridi na završnoj konvenciji Republikanske partije izveo zamišljeni dijalog sa predsednikom SAD Barakom Obamom, tokom kojeg je pokazao znak koji asocira na klanje, tj. prešao prstom preko grla.

Reagujući na sinoćni performans u kojem je Istvud izveo "dijalog" sa Obamom tako što se 15 minuta obraćao praznoj stolici, američki predsednik je na svom zvaničnim nalogu na društvenoj mreži Tviter napisao: "Ta stolica je zauzeta".

Američki filmski kritičar i scenarista Rodžer Ebert je naveo da je Klint Istvud delovao "tužno i patetično". "Nije trebalo da sebi to uradi. To je nedostojno njega", napisao je Ebert.

Američki novinar Hauard Kurc (Howard Kurtz) napisao je da je Klintonov perfomans bio "najčudnija" konvencija koju je ikada video. Izborni štab Mita Romnija odmah je reagovao na kritike zbog Istvudovog peformansa.

"Suditi o jednoj američkoj ikoni kao što je Klint Istvud kroz političku prizmu ne može da funkcioniše. Njegovo slobodno izvođenje razlikuje se od političkog govora i publici se to dopalo", rekao je jedan portparol izbornog štaba Mita Romnija.

Mit Romni sinoć je na završnoj konvenciji svoje partije u Tampi na na Floridi prihavatio partijsku nominaciju na predsedničkom izborima u SAD 6. novembra.