nedelja 28. decembar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Drugačije nego do sada

RADE ŠERBEDŽIJA SA PRIJATELJIMA I OVE GODINE U CENTRU „SAVA“

Drugačije nego do sada

Na repertoaru će se naći uz stare, omiljene i pesme sa novog albuma „Imam pjesmu za tebe“ i nova verzija klasika „Ne daj se, Ines“

Proslavljeni umetnik Rade Šerbedžija ili, kako će mnogi reći, najbolji pevač među glumcima, i ove godine, i to 30. decembra u Centru „Sava“ održaće svoj novogodišnji koncert.
Na repertoaru naći će se, uz stare favorite, i pesme sa novog albuma „Imam pjesmu za tebe“, koji je ove godine objavila „Kroacija rekords“, a na kome se nalazi i nova verzija Šerbedžijinog klasika „Ne daj se, Ines“.
Šerbedžija je najavljujući koncert rekao da će biti „drugačiji od svih do sada „jer ove godine neće trajati jako dugo“, zato što njegov muzički partner Miroslav Tadić „insistira na kompaktnosti“, a novina je i minimalistički koncept, „sa gitarom i čelom na bini“.
„Ove godine neću imati mnogo gostiju, mada su moja vrata za prijatelje uvek otvorena, i želimo u Centru „Sava“, sa gotovo minimalnim sredstvima, da dobijemo pravi zvuk i ton“.
Šerbedžija i Tadić će dan ranije, 29. decembra, nastupiti u Novom Sadu, a zbog velikog interesovanja, oni će tamo istog dana održati i - predkoncert.
Oni koji su imali to zadovoljstvo i sreću da koncert nazvan „Rade Šerbedžija i prijatelji“ vide pre godinu dana poželeće da se i u prekosutra nađu u Centru „Sava“.
Inače, ovi nastupi glumca Radeta Šerbedžije, koji se sve češće u poslednje vreme okreće šansoni i čije su uloge svojevremeno obeležile kinematografiju i pozorišni život mnogih scena sa prostora bivše Jugoslavije, osmišljeni su kao svojevrsna nostalgična „plovidba“ kroz melodije i stihove karakteristične za naše podneblje.
Pored poslednjeg albuma Šerbedžija je objavio nekoliko ploča, koje su doživele dobar prijem kod njegovih poštovalaca. To se, pre svega, odnosi na „Mnoge smo i mnogo voleli“, „Ne daj se, Ines“, „Ne budim je tek tako“, „Neću protiv druga svog“ ili „Zaboravi“. Mnoge pesme sa tih ploča, ali i mnoge druge, Šerbedžija izvodi sa takvom lakoćom i šarmom da ne čudi anegdota da bi Rade podjednako bio neodoljiv i da „čita telefonski imenik“.