subota 28. jun 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Reflektor - ukratko..

Reflektor - ukratko..

„Status kvo“ na Petrovaradinu

Britanski hard rok sastav „Status kvo“ sviraće 5. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u sklopu promocije projekta i prostora „Rok bastion“, saopštila je muzička kuća „Komuna“.
Bend je na svom sajtu takođe najavio nastup u Srbiji, s tim što je za mesto dešavanja naveden - beogradski stadion „Tašmajdan“. U prvim „Komuninim“ najavama, iz marta 2008. godine, navođeno je da će „Status kvo“ svirati u Beogradu.
„Komuna“ je saopštila da na prostoru Petrovaradinske tvrđave planira „spektakularne rok događaje“ svakog drugog vikenda, počevši od petka, 4. jula.
U sklopu projekta „Rok bastion“, osim koncerata domaćih i inostranih rok sastava, promovisaće se i mladi, domaći, neafirmisani i autorski bendovi.
Ulaznica za koncert benda „Status kvo“ košta 1.000 dinara, a pretprodaja karata je u prodavnicama IPS-a.

Otišli „Policajci“

Grupa „Polis“, koja je 24. juna svirala na beogradskom Ušću, otputovala je u četvrtak oko 14 sati iz Beograda za Poljsku, a u glavnom gradu Srbije uglavnom se provodila - sedeći u hotelu „Hajat“.
Čelnik produkcijske kuće „Mjuzik star“ Raka Marić rekao je da su Sting, Endi Samers i Stjuart Kouplend preksinoć bili u Skadarliji, a da su uveče iz hotela gledali fudbalske utakmice. U noći posle koncerta bili su u „Kabareu Rouz“.
Prema rečima portparola koncerta Ivana Ivačkovića, grupa je „uglavnom sedela u hotelu“ gde je, pored ostalog, „pila čaj“.
„Nisu radili ništa posebno“, izjavio je Ivačković za Betu.
„Polis“ su boravili u Beogradu u sklopu svoje povratničke ali i oproštajne turneje po svetu koja je krenula prošle godine.

Adonis Remos u Centru „Sava“

Grčki pevač Adonis Remos koji peva mešavinu popa i grčke etno muzike prvi put će u Srbiji nastupiti 28. septembra, u beogradskom Centru „Sava“. Direktorka firme „Sofos“ Nena Ivković rekla da je Remos bez premišljanja pristao da dođe u Srbiju.
„On nije imao nikakve zahteve i sa oduševljenjem je pristao jer će mu ovo biti prvi nastup pred srpskom publikom“, rekla je Ivkovićeva.
Prema njenim rečima, Remos je prvi album objavio 1996. godine; usledili su „Keros na pame parakato“(1998) i „Pali Ap’Tin Arhi“(1999), a 2001. godine „Mia nihta mono“ koji nezvanično predstavlja i njegov prvi „best of“ pesama „Pali apo tin arhi“, „Etsi ksafnika“, „Filaraki“, „Me zitas signomi“, „Apopse“. Predstavnik „Sava centra“ Aleksandar Simić rekao je da će se ulaznice prodavati po cenama od 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.