subota 28. jun 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Monteno „siguran“ pobednik!

Iza kulisa muzičkog festivala u Budvi nije nezanimljivo, naprotiv

Monteno „siguran“ pobednik!

Budva definitivno spremno dočekuje svoj tradicionalni muzički festival, koji je ove godine nazvan „Pjesma Mediterana“.

Pored činjenice da je gotovo ceo grad okićen zastavama, bilbordima i plakatima koji najavljuju ovaj događaj „lakih nota“, juče smo bili u prilici da prisustvujemo probi orkestra, koji će prvi put na festivalskoj sceni u Budvi svirati - uživo! I realno, zvuče veoma dobro i kompaktno. Za dirigentskim pultom su se, tako, smenjivali Đelo Jusić, koji je ujedno i umetnički direktor „Pjesme Mediterana“, zatim Jovan Adamov i Vojkan Borisavljević. Imali smo priliku da čujemo zanimljive aranžmane, što će izvesno otežati posao stručnom žiriju, koji bi u ovoj kategoriji trebalo na kraju da dodeli nagradu.

- Mislim da je živa svirka veliki pomak za ovaj festival - kaže Jusić. - Znam da su prethodnih godina bili u modi plejbek i nasnimljena matrica, baš kao što je to slučaj i danas sa mnogim sličnim manifestacijama, pa muziciranje i pevanje uživo mnogi doživljavaju kao nešto što je povratak na staro. Ja se s tim, naravno, ne slažem, i smatram da je taj uslovni povratak, u stvari, veliki napredak za sve one koji vole zabavnu muziku i koji se bave ovom vrstom muzičkog izraza.

Nikada većeg obima scena, kvalitetna rasveta i odlično ozvučenje, koje radi „Megaton“ iz Kragujevca, veći broj kvalitetnih izvođača i dobro raspoloženje koje valjda na svakom koraku obećavaju da će od večeras do ponedeljka biti veoma zanimljivo u Budvi. Najzad, ovde se već uveliko šuška da će sigurno pobediti Kemal Monteno. Možda će tako i biti. Uostalom, kakav bi to bio muzički festival kada se unapred ne bi znalo ko će trijumfovati, što je već estradni specijalitet ovog podneblja.

Ključne reči: