subota 27. oktobar 2012.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Milan Mladenović dobio ulicu u Zagrebu

Milan Mladenović dobio ulicu u Zagrebu

ZAGREB - Milan Mladenović, frontmen beogradske rok grupe Ekatarina Velika (EKV), odlukom gradske skupštine dobio je svoju ulicu u Zagrebu, odnosno u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu, izvestila je večeras Hrvatska televizija.

Odbornici SDP-a ocenili su da je Mladenović kao rođeni Zagrepčanin zaslužio ulicu u Zagrebu, pogotovo zbog činjenice da je njegova grupa u Hrvatskoj bila popularna.

"Želeli smo da odamo priznanje, ne toliko ličnosti Milana Mladenovića, koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. veka", rekao je predsednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Marin Knezović.

Odluci većine u skupštini prethodio je zahtev odbornika HDZ-a da se donošenje odluke o imenovanju ulice po Mladenoviću odloži jer, prema njima, ne udovoljava kriterijumima.

EKV nije bila toliko popularna u Hrvatskoj da bi ulice u Zagrebu bile nazivane po imenima njihovih članova, a i način života, s obzirom da su pomrli od droge, šalje pogrešnu poruku mladim generacijama, ocenili su odbornici HDZ-a.

Oni su istakli i da mnogo hrvatskih vojnika i policajaca koji su svojim životima zadužili grad, još nemaju ulicu.

"Imenovanje je došlo zbog hira pojedinih odbornika", rekla je šefica odborničkog kluba HDZ-a u skupštini grada Margareta Mađerić.

Desetak metara dalje od Mladenovića svoju ulicu je dobio kompozitor Karlo Metikoš, poznat po umetničkom imenu Met Kolins.