subota 26. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Arena u ritmovima ljubavne revolucije

Američki rok muzičar Leni Kravic imao sjajan koncert u Beogradu

Arena u ritmovima ljubavne revolucije

Seksepilan - seksepilniji - najseksepilniji - Leni Kravic, složiće se svako ko se u četvrtak uveče našao u Beogradskoj areni na koncertu koji je ovaj američki pop pevač po prvi put održao u Srbiji. I kako to na koncertima velikog naboja i biva, bilo je tu svega, od potpunog oduševljenja i euforije publike do padanja u nesvest uzbuđenih obožavateljki. Vrhunac koncerta bilo je Kravicovo hrabro silaženje sa bine i šetanja ispred publike koja nije mogla da veruje da može da dodirne veliku američku muzičku zvezdu.

Kravic je, kako se i očekivalo, koncert otvorio pesmom „It Is Time For a Love Revolution“ i više nije bilo dileme da je pred publikom u Areni sjajan koncert. Dvosatni koncert bio je omaž Lenijevim starim hitovima, uz pokoju pesmu sa novog po kome je turneja dobila ime „Love Revolution“.

Kravicovo izvođenje numera tokom kojih je otvoreno flertovao sa hiljadama ljudi u Areni, veoma erotično đuskao, milovao mikrofon i pućio usne, pokazali su zašto ovaj muzičar ima status „superstara“. Odlični i nadasve energični bend savršeno je pratio pevača kako u brzim, tako i u sporim pesmama, a on je nadsviravajući se sa vrhunski uigranim muzičarima pokazao, ne da savršeno svira gitaru, nego da na sceni „vodi ljubav“ sa njom. Tek da gitara nije jedini instrument kojim se služi Kravic je pokazao u pesmi „I’ll be Waiting“ izvodeći je na pravom koncertnom klaviru.

Za završnicu Leni je odabrao brže numere poput „Are We Runnin“, ali i „American Woman“, i „Fly Away“, kao i „Let love rule“.

Ne trudeći se da nauči srpski, Kravic je svoje monologe publici govorio na maternjem jeziku, ali nije propustio da kaže da je zahvalan na divnom prijemu u Beogradu, da zna da je zemlja u kojoj gostuje prošla kroz razna iskušenja, te da poštuje njene žitelje i da se nada da će zajedno uživati u miru i ljubavi.

- Vi ste prelepi, pa ko može da ostane pribran na to - rekao je u jednom trenutku Kravic, ne skrivajući nameru da preko spuštenih tamnih naočara šarmira prve redove prepunog partera.

Kravic je sa bine sišao ne otpevavši svoju himnu „Are You Gonna Go My Way“, a to je bio samo vešt manevar vrhunskog performera koji je publiku naveo na zaglušujuće vrištanje, aplaudiranje i skandiranje da se vrati, što je muzičar svakako imao nameru i da uradi.
Kravic je u Beogradu održao odličan koncert, a nije se mogao izbeći utisak da je fantastičan prijem domaće publike veoma iznenadio američku zvezdu, te se sa publikom pozdravio rekavši da će se videti u gradu i da on izlazi u provod.