četvrtak 24. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Dugometražna igrana balada

Balaševići počeli snimanje filma „Kao rani mraz“

Dugometražna igrana balada

Dugo najavljivani film Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“ ovih dana snima se u malom selu pored Tise, koje je posebno napravljeno za potrebe snimanja filma prvenca velikog kantautora.

Prve kadrove filmske priče nastale po motivima iz Đoletove pesme „Balada o Vasi Ladačkom“ snimili su Balaševićeva ćerka Jovana Balašević i mladi glumac Danijel Kovačević.

Jovani je pripala uloga Male Vidre, devojke koja živi sa porodicom na usidrenom brodu, u koju se zaljubljuje mladi Vasa Ladački, koga igra Danijel Kovačević.

Prema rečima Đorđa Balaševića, koji je, kako je i najavljivao, i scenarista i reditelj pomenutog filma u inat svima onima koji su „vrteli glavom“ kada je najavljivao film, snimanje je počelo, a on je, kako se od njega i očekuje, osmislio svaku scenu i sitnicu, a ima veliku podršku okoline i ekipe sa kojom radi.

Producent filma iza koga stoji cela porodica panonskog mornara je njegova supruga Olivera, a neće biti iznenađenje ako ocu u vođenju rediteljske palice pomogne i druga ćerka Jelena, koja je po profesiji reditelj i čiju smo predstavu „Čekajući Godoa“ imali priliku da premijerno vidimo u Centru „Sava“ marta ove godine.

Scenario po kome snima svoj prvi film, autor čije su pesme obeležile muziku SFRJ, opisuje kao dugometražnu igranu baladu, u kojoj je neke od glavnih uloge poverio bardovima ovdašnjeg glumišta poput Radeta Šerbedžije, Mire Banjac, Mustafe Nadarevića i Petra Bjelca.