subota 24. april 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Gorica i Dragan se šalili na Marijanin račun

U OPROŠTAJNOJ EMISIJI "DIZANJE" NA B 92 VODITELJSKI PAR PROZIVAO BIVŠU ŽENU LOTARA MATEUSA

Gorica i Dragan se šalili na Marijanin račun

Gorica Nešović i Dragan Ilić u petak su poslednji put vodili jutarnji program "Dizanje" na radiju B92. Nakon šest godina vernosti, njih dvoje su rešili da promene radnu sredinu, pa su osnovali privatnu produkcijsku kuću koja će na RTS-u emitovati autorsku TV emisiju, dok će svoj popularni jutarnji program, najverovatnije, prebaciti na Radio 202. Oproštajnu emisiju iskoristili su da  pretresu aktuelne teme, a posebno zanimljiva bila im je Marijana Mateus, koja je nedavno objavila autobiografsku knjigu "Amouge":  

Dragan: Šta znači to amuaž?

Gorica: Mislim da je to neki deo veša.

Dragan: Pošto Marijana kaže da je knjiga o bivšim muževima, onda možeš da napraviš foru kada te neko pita o toj temi i kažeš mu, ne želim da pričam o amuažu.

Gorica: Evo gledam na netu, piše da je to naziv nekog parfema.

Dragan: Kaže Marijana da je u knjizi opisana situacija kada je sa 28 godina otišla sa decom u Njujork i tamo se borila za njihov opstanak. Pa ja ovu knjigu moram što pre da pročitam! Vidiš kako opisuje svakidašnje životne situacije.

Gorica: Ako neko zna šta znači amuaž, molim vas da nam javite, da ne lupamo gluposti.

Dragan: Ma ja mislim da je to ono u fazonu "Ti ćeš pobediti", znaš već na šta mislim. Kao Aca Lukas što kaže u pesmi "Pao sam na dno", ali sam se digao posle. Avioni, kamioni, što bi rekao Đus.

Slušaoci su pokušali da im pomognu oko rezrešenja ove misterije, a neki od predloga za prevod "amuaža" bili su telidba, koketiranje i mnogi drugi. 

Kraj emisije Gorica i Dragan iskoristili su da se oproste od slušalaca uz napomenu da je ovo bio njihov poslednji radni dan na B92 i da su od ponedeljka na odmoru, ali su najavili da će vrlo brzo obavestiti slušaoce na kojoj radio stanici će se ubuduće emitovati njihov jutarnji program. 

Kao što rekosmo, najverovatnije, Radio 202. Pa, ko voli nek' izvoli!

I. V.