sreda 23. novembar 2011.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Dodeljene TV nagrade Emi

Dodeljene TV nagrade Emi

NJUJORK - Kristofer Eklston (Christopher Eccleston) i Džuli Volters (Julie Walters) dobili su glavne glumačke nagrade Emi, na ceremoniji održanoj tokom noći između ponedeljka i utorka u njujorškom hotelu "Hilton".

Eklston je nagrađen za ulogu u Bi-Bi-Sijevoj TV seriji "Accused" (Optuženi), koja je takođe dobila Emija za najbolju dramsku seriju.
"Accused" predstavlja antologiju kriminalističkih priča - ispovesti ljudi koji su u pritvoru zbog krivičnih dela i čekaju presudu. Autor serije je Džimi Mek Govern (Jimmy Mc Govern).

Džuli Volters je nagrađena za glavnu žensku ulogu u TV filmu "Mo" za koji je ranije dobila britansku TV nagradu BAFTA. Ona tumači pokojnu britansku političarku Mo Moulam (Mowlam), poznatu po uspešnoj borbi za mirovni sporazum u Severnoj Irskoj i paralelnoj borbi sa tumorom mozga.

Britanske TV produkcije su ove godine dobile pet Emija, a među njima su i TV film "Gareth Malone Goes to Glyndebourne" i rijaliti serija "The World"s Strictest Parents". Počasnog međunarodnog Emija, kojeg dodeljuju osnivači te nagrade, dobio je Najdžel Litgou (Nigel Lythgoe), izvršni producent rialitija "Američki idol" i "So You Think You Can Dance", a nagradu mu je uručila pop zvezda Ledi Gaga (Lady Gaga).

Ona je rekla da joj je Litgou omiljeni producent i zahvalila mu na "svim prvim šansama koje joj je ukazao za nastupanje na televiziji".

Počasnog međunarodnog Emija, kojeg dodeljuje direktorat nagrade, dobio je indijski medijski mogul Subaš Čandra, koji je pre dvadesetak godina osnovao prvu indijsku privatnu televiziju Zi.
Ona danas ima više od 600 miliona gledalaca širom sveta. Voditelj na dodeli bio je Džejson Pristli (Jason Priestley), zvezda nekada veoma popularne serije "Beverli Hils 90210".

Za međunarodne Emije bilo je 40 nominovanih, a nominacije su stigle iz 20 zemalja, što je najviše u istoriji ove nagrade. Među dobitnicima su švedska TV serija "Milenijum", prema istoimenoj trilogiji romana Stiga Larsona (Stieg Laršon), i kanadski dokumentarac "Life With Murder" (Život sa ubistvom) - o roditeljima koji ne znaju kako da se postave prema sinu koji je optužen za ubistvo mlađe sestre.