petak 23. jul 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Milan "Neverna beba" za klavirom Fredija Merkjurija

Milan "Neverna beba" za klavirom Fredija Merkjurija

BEOGRAD - Klavijaturista "Nevernih beba" Milan Đurđević prilikom nedavne posete "Montre džez festivalu" u Švajcarskoj, dobio je priliku da zasvira na klaviru frotmena čuvene britanske grupe "Kvin" (Queen) Fredija Merkjurija (Freddie Mercury) (1946-1991).
Na strani njnjnj.neverne-bebe.com navodi se da su tokom boravka na festivalu u Montreu (Montreudž Jaž festival), koji je trajao od 2. do 17. jula, od njegovog osnivača Kloda Nobsa (Claude), članovi "Nevernih beba" dobili poziv da ga "posete u njegovoj kući u srcu švajcarskih Alpa".
"Kuća obiluje poklonima koje je Klod dobijao od raznih svetskih muzičara, državnika, glumaca. Jedan poklon zavređuje posebnu pažnju. Klavir na kome je Merkjuri snimio 'Bohemian rhapsody', a pred smrt ga poklonio Klodu, pod Milanovim prstima ispričao je još jednu setnu pricu", piše na sajtu.
Kako se navodi, Đurđević je u Montreau ostvario niz "poslovnih kontakata svetski poznatih producenata zainteresovanih za stvaralaštvo 'Nevernih beba', kao i (za njegov) solo projekat instrumentalne ambijentalne muzike".