sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Unuka britanske kraljice udaje se za ragbistu

Unuka britanske kraljice udaje se za ragbistu

LONDON - Godina 2011. će očigledno biti godina venčanja za britansku kraljevsku porodicu. Naime, samo mesec dana posle vesti o veridbi princa Vilijema i njegove dugogodišnje devojke Kejt Midlton, iz Bakingemske palate je saopšteno da će se Zara Filips, unuka kraljice Elizabete II, udati za englesku ragbi zvezdu Majka Tindala.

Datum venčanja još nije poznat, a agencija Rojters podseća da je dvadesetdevetogodišnja Zara, kćerka princeze Ane i njenog prvog supruga Marka Filipsa, dugo važila za "kraljevsku buntovnicu" koja je kao tinejdžerka nosila pirsing na jeziku.

Kasnije se uozbiljila i krenula stopama svoje majke izgradivši uspešnu karijeru jahačice. Sa svojim konjem Tojtaunom osvojila je individualnu zlatnu i srebrnu timsku medalju na Svetskom prvenstvu u konjičkim skokovima održanom 2006. u Nemačkoj.

Proglašena je i za sportsku ličnost godine u izboru Bi Bi Sija.

Njen verenik Tindal je, takođe, poznati sportista. Ovaj tridesetdvogodišnjak je igrao više od 60 puta za englesku reprezentaciju, sa kojom je 2003. osvojio Svetski kup.

Zarini roditelji su se svojevremeno istakli u konjičkom sportu. Princeza Ana je učestvovala na Olimpijskim igrama 1976, a za evropskog šampiona proglašena je 1971. godine, dok je Mark Filips osvojio timsko olimpijsko zlato 1972. Njih dvoje su se razveli 1992. godine.