sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Film o Ekatarini Velikoj objavljen na DVD

Film o Ekatarini Velikoj objavljen na DVD

BEOGRAD - Dokumentarni film Dušana Vesića "EKV - Kao da je bilo nekad" o sudbini kultne beogradske rok grupe "Eketarine Velike" objavio je na DVD "Multimedija rekords".

- Krug se zatvorio. Imali smo seriju, imali film, i sada imamo DVD izdanje. Nadam se da izgleda dostojno benda o kome je film - rekao na promociji filma njegov režiser Dušan Vesić, koji je i koscenarista sa Sandrom Rančić.

"Kao da je bilo nekad" je pre dve godine kao četvorodelnu seriju emitovala Radio-televizija Srbije, a potom je Vesić sa istoimenim filmom imao zapažena prikazivanja na nekoliko festivala u regionu.

U dokumentarcu o "EKV" govore njeni nekadašnji članovi basista Dragiša Uskoković-Ćima, bubnjari Ivan Fece Firči, Ivan Ranković i Marko Milivojević, pevačica Tanja Jovićević i brojni savremenici i prijatelji benda.

Vesićev dokumentarac prvi je otvoreno progovorio o uticaju droge na beogradski postnovotalasni bend, koji danas važi za jedno od najuticajnijih i najpoštovanijih imena jugoslovenskog i srpskog rokenrola.

Ključna tri člana benda, koji se najpre zvao "Katarina II", a potom "Ekatarina Velika", bili su gitarista i pevač Milan Mladenović (1958-1994), basista Bojan Pečar (1960-1998) i klavijaturistkinja Margita Stefanović (1959-2002).

Na prvom albumu "Katarina II" (1982) bubnjeve je svirao Ivica Vdović-Vd (1960-1992), prethodno sa Mladenovićem član kultnog "Šarla akrobate".

- Dokumentarni film "EKV - Kao da je bilo nekad" je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisti, ljubavi i mržnji, usponu i padu. Svi članovi kreativnog jezgra "EKV-a" preminuli su u periodu od 1992. do 2002. godine - saopštio je "Multimedija rekords".

Ključne reči: