sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Dikaprio najbolje plaćeni holivudski glumac

Dikaprio najbolje plaćeni holivudski glumac

LOS ANĐELES - Leonardo Dikaprio na vrhu je Forbsove liste holivudskih glumaca čiji su filmovi ostvarili najveću zaradu u godini na izmaku, preneo je Entertejnment vikli.

Dikaprio je na vrhu liste, koja se sastavlja isključivo na zaradama od prodaje bioskopskih ulaznica i u koju se ne uvršćuju animirani filmovi, zahvaljujući filmovima "Zatvoreno ostrvo" i "Početak" koji su zaradili 1,1 milijardu dolara.

Na drugom mestu je dvadesetjednogodišnja Australijanka Mia Vasikovska čija je "Alisa u zemlji čuda" zaradila milijardu dolara.

Treći je Džoni Dep, njen partner u "Alisi u zemlji čuda", ali se predviđa da će do kraja godine on preuzeti drugo mesto zahvaljujući filmu "The Tourist" koji je skoro stigao u bioskope, dok je "Alisa" letošnji hit.

Robert Dauni Mlađi je na četvrtom mestu, zahvaljujući "Ajron menu" koji je inkasirao 807 miliona dolara, a peti je Danijel Radklif sa "Harijem Poterom i relikvijama smrti" koji su doneli zaradu od 780 miliona dolara.

Šešto mesto zauzeo je Robert Patinson iz "Sumrak sage" sa 749 miliona dolara, dok njegova partnerka iz vampirskog serijala Kristen Stujart na sedmom mestu.

Forbsovu listu deset najbolje plaćenih zaokružuju Sem Vordington sa "Borbom Titana" (494 miliona) i Džejden Smit i Džeki Čen sa "Karate kidom" (359 miliona dolara).