Glas Javnosti

MAKRON: Izrael nije agresor, zato može njihova zastava na OI

Svet
Autor: Glas javnosti

Međunarodni olimpijski komitet je odlučio da se ruski i beloruski sportisti takmiče bez isticanja nacionalnih simbola, dok francuski predsednik smatra da ne treba iste mere preduzeti i za izraelske sportiste.

Francuski predsednik Emanuel Makron odbacio je predlog poslanika Nepokorene Francuske i zelenih da se izraelski sportisti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu takmiče bez isticanja zastave svoje zemlje usred tekuće ofanzive Tel Aviva protiv Hamasa u Pojasu Gaze gde je ubijeno više od 33.000 Palestinaca.

"Izraelski sportisti će biti tamo, kao i izraelska zastava", rekao je Makron na francuskoj BFMTV, dodavši da se "nada" da će izraelski sportisti "biti vektor mira, jer će morati da se takmiče sa mnogim sportistima iz regiona" Bliskog istoka.


Sa druge strane, Međunarodni olimpijski komitet je odlučio da se ruski i beloruski sportisti takmiče bez isticanja nacionalnih simbola, ne učestvuju u defileu sportista na ceremoniji otvaranja, kao i da se njihove nagrade ne ističu u tabeli medalja.

Komentarišući različit tretman ruskih i izraelskih sportista, Makron je rekao da "možemo da se ne slažemo sa Izraelom o modalitetima odgovora i zaštite, ali ne možemo reći da je Izrael napadač", dok se Rusija "odlučila na agresorski rat koji traje više od dve godine".

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR