subota 21. jun 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > „Nine Below Zero“ pred domaćom publikom

Na ski-stazi u Košutnjaku danas počinje festival pod vedrim nebom - „Voxtocku 2008“

„Nine Below Zero“ pred domaćom publikom

Za sve ljubitelje dobrog provoda u srpskoj prestonici večeras je „Voxtock“ festival. Za ne upućene to je internacionalni bluz i rok festival koji se tradicionalno događa po sedmi put na ski-stazi u Košutnjaku i to je festival pod vedrim nebom

Zvaničan početak festivala zakazan je u 16 sati, a „Voxtock 2008“ ima veoma zanimljivu plej listu te ćemo večeras u Košutnjaku slušati bendove poput sastava koji je nazvan „M.O.J BAND“ i čiji nastup počinje u 17 sati. Zatim će se pojaviti „Donwn Home“, „Blue Family & HarpAttack“ kao i „Point Blankan“ i „Wresing Crivellaro Organ trio & Matyas Pribojszki“ čiji nastup se očekuje oko 21.45. Među učesnicima ovog zanimljivog festivala na koji se svako ko jednom dođe vraća i narednih godina je sastav „Nine Below Zero“ koji će se pred Beograđanima pojaviti oko 23.15. Videćemo još i grupe „Blackmailers“ i „The Blues Hammer“.

„Nine Belonj Zero“ je jedna od najcenjenijih i najupornijih britanskih R’n’B grupa. Formiran još krajem 70-tih godina prošlog veka u Londonu tokom eksplozije panka i nenj njavea, ovaj sastav je od samog početka uspešno spojio bluz tradiciju sa žestinom i energijom novog vremena. 1980. su objavili prvi album „Live at Marljuee“ koji i danas važi za kultnu ploču ovog perioda. Ne treba da čudi da će „Nine Below Zero“ biti prava poslastica za beogradsku publiku, dok će jedan od naših najuspešnijih i najpoznatijih bluz bendova „Point Blank“ na „Voxstocku“ proslavlja 25 godina rada.