Glas Javnosti

14 SVEDOKA DETALJNO OPISALO PONAŠANJE UHAPŠENIH ZA DANKINO UBISTVO

Hronika
Autor: Glas javnosti

U istrazi u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, za koje su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), do sada je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja sutra, 24. aprila.

Prva faza

- Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica... - kaže izvor iz istrage i ističe da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

(Foto: Privatna arhiva)

- U ovoj fazi istrage ispitana je prvo Svetlana, majka Dejana Dragijevića, a supruga Radoslava Dragijevića koji je osumnjičen da je pomogao sinu posle zločina, i ona je odbila da odgovara na pitanja tužilaštva.

Posle nje, saslušani su i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo sedeli iza njih, a zatim i njihove kolege iz "Vodovoda" i komšije iz sela Zlot i Luka - objašnjava izvor.


Dejan Dragijević  (Foto: Printskrin)

Kolege osumnjičenih detaljno su opisale kako su se Dragijević i Janković ponašali kad su se nakon ubistva devojčice pojavili u firmi da ostave službeni automobil kojim su, kako se sumnja, udarili Danku i njime odneli njeno telo.

- S obzirom da su osumnjičeni sve vreme bili u sudnici dok su saslušavani svedoci, atmosfera je bila neprijatna i oni su izbegavali da ih uopšte pogledaju. Kolege su rekle da su se oni vratili da ostave automobil, ali da ništa čudno tada nisu primetili kod njih i da su se ponašali kao i svaki dtugi dan, a kasnije nastavili normalno da dolaze na posao kao što su to radili i inače.


Srđan Janković   (Foto: Printskrin)

Oni su objasnili i da su Dragijević i Janković, kobnog dana bili na terenu i da su kad su se vratili u preduzeće predali automobil i otišli kući - kaže izvor iz istrage i dodaje da su pojedini svedoci ispričali i da je Dejan Dragijević sa ostalim kolegama išao u organoizovanu potragu za Dankom Ilić, za koju se tada mislilio da je nestala.

Traga se za telom

Danka Ilić je, da podsetimo, kobnog dana bila sa majkom i bratom na porodičnom imanju u Banjskom polju kod Bora, kada je u trenutku dok je majka otišla do svog auta išetala sa imanja na ulicu.

Potraga za telom male Danke (Foto: Prihntskrin RTS)

Prema navodima osumnjičenih i iskazu koji su dali u borskoj policiji, kao i informacija policije dobijenih putem njihove GPS lokacije, oni su devojčicu udarili službenim vozilom "fiat panda", a zatim je ubacili u zadnji deo kola i odvezli na deponiju gde su bacili telo, da bi ga dva dana kasnije premestili. Oni su uhapšeni 4. aprila i potraga za telom devojčice traje već 19 dana.

Dankini roditelji sreli osumnjičene

Miloš i Ivana Ilić saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i oboje su ispričali šta su radili 26. marta, gde su bili, kada su se čuli, kuda su se kretali sa Dankom i nakon njenog nestanka, ali i to da su tog dana oboje videli Dragijevića i Jankovića u Banjskom polju.


Miloš i Ivana Ilić   (Foto: Privatna arhiva)

- Majka Ivana je videla jednog od osumnjičenih koji se neposredno pre nego što su kolima naleteli na devojčicu stao ispred imanja, a nakon toga, dok je navodno dete već bilo u zadnjem delu vozila oni su naleteli na uspaničenog oca koji je tražio Danku, ali su mu hladnokrvno rekli da devojčicu nisu ni videli - navodi naš izvor.

Smrt Dalibora Dragijevića: Stigao obdukcioni nalaz

Obdukcioni nalaz Dalibora Dragijevića (40), brata Dejana Dragijevića, stigao je juče u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.


Dalibor Dragijević   (Foto: Privatna arhiva)

- U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru primljen je obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, iza smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota kod Bora - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva i dodaje se:

- Obdukcioni zapisnik će u najkraćem roku biti razmotren, nakon čega će se postupiti u skladu sa odredbama zakona, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.


Glas javnosti/K04S

(Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti")

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR