utorak 20. mart 2012.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Ešton Kučer ode u svemir!

Ešton Kučer ode u svemir!

ALBAKURKI - Američki glumac Ešton Kučer 500. je mušterija programa turističkog putovanja u svemir kompanije Virdžin, objavio je njen vlasnik Ričard Branson.

Britanski milijarder objavio je tu vest na svom blogu, i poručio da je čestitao glumcu telefonom. "Činjenica da će biti među prvima koji će preći poslednju granicu (i vratiti se) i lično iskusiti magiju svemira uzbuđe ga koliko i nas", napisao je Branson.

Kučer će se naći među brojnim bogatašima iz sveta filma, preduzetništva, naučnicima i drugima koji su uložili novac da bi postali prvi putnici u svemir s kompanijom Virdžin Galaktik.

Virdžin Galaktik ima za cilj da svemirski turizam jednoga dana učini dostupnim masama, a ne samo pojedincima koji danas mogu sebi da priušte kartu od 200.000 dolara, rekao je Branson. Kompanija je trenutno u poslednjim fazama probnih letova.

Prvu letelicu kompanija će lansirati sa Spejskraft Amerika, naročito konstruisanog terminala i piste koji se nalaze u pustinji na jugu Nju Meksika. Komercijalni rad kompanije počećeće 2013, a među prvim putnicima biće Branson i njegova deca, rekao je on. Letelica podseća na mali avion sa krilima blizu repa, koja su izvijena naviše.

Predviđena je za šest putnika i ima po dva prozora za svakog. Putnici će iskusiti dvoiposatni let sa oko pet minuta bestežinskog stanja i pogledom na Zemlju koji su do sada imali samo astronauti.