subota 19. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Veče o ocu Justinu

Završava se manifestacija „Zmajevac 2008“ u Belanovici

Veče o ocu Justinu

Manifestacija „Zmajevac 2008“ biće večeras svečano zatvorena tribinom o duhovnom nasleđu prepodobnog oca Justina Popovića (20.30).

Veče o ocu Justinu Ćelijskom prati i projekcija filma u produkciji Dveri srpskih i režiji đakona Nenada Ilića. Na tribini će govoriti igumanija manastira Ćelije mati Glikerija i njegovo visokopreosveštenstvo arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije Radović.

Očekuje se će njegovo visoko preosveštenstvo arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije istog dana služiti i liturgiju u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Belanovici.

Narodni sabor „Zmajevac“ na istoimenoj letnjoj pozornici u Belanovici postoji već pet godina, a ovogodišnja manifestacija počela je 12. jula tradicionalnim koncertom grupe „Riblja čorba“.

Od naredne godine događaj će imati duhovni sadržaj, s obzirom na to da su vlasnici imanja na Zmajevcu odlučili da svoj posed zaveštaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i time ga prepisali u vlasništvo Eparhiji žičkoj. Iza Narodnog sabora „Zmajevci“ stoji glumac Tihomir-Tika Arsić, on je u svom rodnom mestu osmislio i utemeljio hepening koji je sedmodnevna revija raznoraznog kulturno-zabavnog programa.