subota 19. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Nije teško nositi poznato prezime

Aleksa Jelić sprema svoj prvi samostalni koncert i gostovanje u Barseloni

Nije teško nositi poznato prezime

Voleo bih da je ovo početak, jer je vreme da pokažem šta znam i da moje bavljenje muzikom nije slučajno

Mladi pevač zabavne muzike Aleksa Jelić ovih dana trebalo bi da okonča dogovore oko gostovanja u Barseloni. On bi, naime, u septembru trebalo da oko mesec dana gostuje u „Gran kazinu“. Najmlađi izdanak muzičke dinastije Jelić je za potrebe nastupa u Španiji, pored Beovizijskog hita „Beli jablan“, koji je preveden kao „Amalo blanko“, spremio sve pesme sa svog nedavno objavljenog debi albuma „U tami disko kluba“ na španskom jeziku. U međuvremenu, pred njim je i prvi solistički koncert na trgu u Kraljevu.

- Koncert u Kraljevu trebalo bi da se održi 26. jula ili 2. avgusta i biće to moj prvi pravi samostalni koncertni nastup i drago mi je da je to baš u gradu iz koga su Jelići - kaže Aleksa.

- Na promociji mog prvog CD „U tami disko kluba“ u Narodnom pozorištu u Beogradu, koje je bila krajem juna, došla je i ekipa nacionalne televizije Katalonije Antena tres i sa njima čovek iz „Gran Casina de Barcelona“. Tada sam dobio poziv da kao ekskluzivni gost tu pevam mesec dana i već u drugoj polovini i avgusta očekujem da bih, u zavisnosti od ostalih obaveza, mogao da odem u Barselonu i započnem probe za svoj koncertni šou. Sa mnom će verovatno, pored moje specijalne gošće Ane Štajdohar, sa kojom imam taj duet „Beli jablan“, nastupati i plesači s kojima sam već sarađivao tokom sedmogodišnjeg boravka u Španiji, te mogu da obećam da će Španci videti kompletan scenski nastup i voleo bih da to bude početak moje internacionalne karijere - dodao je mladi pevač.

Aleksa Jelić izdanak je muzičke loze koju pored njega čine i članovi „Ju grupe“.

- Nikada nisam rekao da mi je teško što sam iz poznate muzičke porodice. Možda bi mi teže bilo da se dokazujem da sam kopija tate, ali ja sam jedna prava autentična Škorpija, koja hoće po svom. Nisam imao prepreka zato što se ono što ja radim veoma razlikuje od svega što radi „Ju grupa“ i drugačiji je od svega što radi moj otac. Prezahvalan sam im, naravno, na podršci koju mi pružaju.

Na našu muzičku scenu uplovio je prošle godine na „Beoviziji“, potom se pojavio krajem godine na Radijskom festivalu, a sa pesmom „Beli jablan“ plasirao se na drugo mesto domaćeg izbora za Pesmu Evrovizije, koja mu je pomogla da stekne simpatije šire javnosti.

- Čekalo se da se pojavi jedna takva pesma poput „Belog jablana“. Moj prvenac bio je skoro gotov dva-tri meseca pre Beovizije, ali su ljudi iz PGP RTS-a, koji su objavili moj album, insistirali da sačekam još malo, jer imaju pravu pesmu za mene. A kada su mi Boris Krstajić i Boban Janković, ekipa „Blek šip prodakšna“, ponudili tu „vicepobedničku“ pesmu, znao sam da sam pronašao ljude koji će mom albumu dati zvuk kakav hoću da on ima - istakao je mladi Jelić.

- Voleo bih da je ovo početak jer je vreme da pokažem šta znam i da moje bavljenje muzikom nije slučajno već logična posledica jer se svi sa muške linije bave muzikom - tata, stric i brat od strica Dragi, Žika i Petar su se već toliko dokazali u „Ju grupi“, dok sa ženske strane dominira balet, kojim se bave i mama i sestra. Pošto sam uspeo sam da naučim i jedno i drugo: ples i pokret, i muziku i pevanje, mislim da mogu da ono što nosim u sebi pokažem na pravi način - tvrdi Aleksa, koji će se verovatno nastupiti i u internacionalnom delu Ohridskog festivala krajem avgusta.