četvrtak 17. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Stiže ljubavna revolucija

Sve je spremno za koncert Lenija Kravica u Beogradskoj areni

Stiže ljubavna revolucija

Za koncert američkog rok muzičara Lenija Kravica koji će u Beogradskoj areni u okviru svoje svetske turneje „Lav revolušn“, održati koncert 24. jula, na koji bi prema sadašnjim očekivanjima moglo da dođe više od desetak hiljada ljudi sve je spremno.

Kao predgrupa velikom rokeru nastupiće naš kultni rok sastav „Neverne bebe“, koje je za pomenutu priliku odabrao menadžment čuvenog muzičara.

Kravic u Srbiju dolazi posebnim autobusom - kućom na točkovima, a organizatori su u šali poručili:

- Ne ide na turneje avionom, pa ga nemojte čekati na aerodromu“, rekao je pred novinarima direktor koncertne agencije „Lupa promoušns“ Vladimir Ivanković: -Kravic ide „najtlajnerom“, kući na točkovima. U njemu ima kuhinju, đakuzi, svašta nešto.“

Sanja Nedeljković, portparolka „Lupa promoušns“ podsetila je da ulaznice koštaju od 2.000 do 12.000 dinara u VIP ložama i dodala da je u poslednje vreme poprilično skočila prodaja i istakla da da će vrata Beogradske arene biti otvorene u 18 sati kako bi se izbegle gužve.

Prema Ivankovićevim rečima, Kravicova ekipa dovozi osam šlepera scenske opreme, a pošto je za promenu seta potrebno više vremena predgrupa će nastupiti u 19.30, dok će Lenijev nastup početi u 21 sat. On je naglasio da će ovo biti pravi spektakl, najveći u Areni ako ne računamo Evroviziju.

Milan Đurđević lider „Nevernih beba“ naglasio je da je Kravic jedan od pet umetnika u svetu koji ima poseban doživljaj rok muzike, spajajući emocije i energiju i konačno će Arena biti puna.

Leni Kravic će u organizaciji „Lupa promoušns“ nastupiti u Budvi 5. avgusta, i u Zadru 6. avgusta, dok će na Ohridu, uz drugog promotera, imati koncert 3. avgusta.

Prema Ivankovićevim rečima Kravic bi u Beogradu mogao da provede „bar dve noći“, kod nas dolazi iz Budimpešte, a posle Balkana očekuju ga gostovanja u Bukureštu, Sofiji, Istanbulu, Atini...

Kako organizatori poručuju američki muzičar će u Beogradu izvesti nekoliko pesama sa novog, osmog albuma „It Is Time For a Love Revolution“, koji je izdao u februaru ove godine, a publika može da očekuje i stare hitove, poput „American Woman“, „Fly Away“, „Belleve In Me“, „Are You Gonna Go My Way“, „Can’t Get You Off My Mind“, „It Ain’t Over Till Is Over“.
Rok kritičar Petar Janjatović, kao predstavnik izdavačke kuće „Dalas rekords“ rekao je da u Srbiji postoji vrlo solidan korpus publike koji oseća Kravicovu muziku i ocenio da taj muzičar „vrlo elegantno povezuje tradiciju 1970-ih sa energijom 1990-ih i ove decenije“.

„Lupa promoušns“ su ovom prilikom najavili i nastup legendarne grupe „Kvin“ sa Polom Rodžersom za 29. oktobar i dodao da očekuju potvrdu gostovanja Alisa Kupera početkom decembra, ali i najavili za 19. novembar američke kečere.