nedelja 16. maj 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > "Los lobos" zablistali u Domu sindikata

"Los lobos" zablistali u Domu sindikata

BEOGRAD - Američka grupa "Los lobos" održala je sinoć briljantan koncert u velikoj dvorani Doma sindikata i potvrdila reputaciju jednog od najboljih rokenrol bendova na svetu.
Mada imaju običaj da se predstavljaju kao "samo još jedan bend iz istočnog Los Anđelesa", Dejvid Hidalgo, Sizar Rozas, Stiv Berlin, Konrad Lozano i Lui Perez su pokazali čime su zaslužili tri nagrade "Gremi" - najveće priznanje američke muzičke industrije, zašto su u oktobru svirali u Beloj kući i zašto su njihove usluge tražile legende kao što su Bob Dilan, Tom Vejts, Džon Li Huker i Pol Sajmon.

Dostojanstvenog držanja, uz redak osmeh i stav kakav se vezuje za ugledne pripadnike lokalne mafijaške zajednice, članovi "Los lobosa" su tokom nešto manje od dva sata predstavili besprekornu kombinacija bluza, folka, kantrija, tradicionalne meksičke i španske muzike.
Sa "Down On The Riverbend", "Don't Worry Baby", "Come On, Let's Go", "The Neighborhood" i "Kiko And The Lavender Moon" su pokazali da su besprekorno uigran bend.
Obradama standarda "Papa Was A Rollin' Stone", "Oye Como Va" i "Cinnamon Girl" su demonstrirali besprekornu disciplinu, a sa "La Pystola Y El Corazon", "Anselma" i "Volver, Volver" se osvrnuli na meksičke korene.

Žestokom verzijom pesme "Wan'na Be Like You" iz Volt Diznijevog crtaća "Knjiga o džungli" su "Los Lobos" pokazali da rokenrol nema ograničenja, a nastup su završili uz dvadesetak pripadnica lepšeg pola koje su se sudarale na bini dok je bend prašio "La Bamba".