petak 16. januar 2009.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Retko viđena ljudska komedija

RTS NAJAVIO I TREĆI CIKLUS SERIJE SINIŠE PAVIĆA „BELA LAĐA“

Retko viđena ljudska komedija

Prema rečima autora serijala, u novom ciklusu, čije je snimanje u toku, treba da bude od 14 do 16 epizoda, u kojima gledaoce očekuju još satiričnije dogodovštine iz života Srećka Šojića i ostalih popularnih likova

Od 25. januara, nedeljom na prvom programu RTS-a (20.00 sati) počinje premijerno emitovanje novih epizoda trećeg ciklusa serije Siniše Pavića „Bela lađa“, koju režiraju Mihailo Vukobratović i Ivan Stefanović. Prema rečima autora serijala, u novom ciklusu, čije je snimanje još u toku, treba da bude od 14 do 16 epizoda, u kojima gledaoce očekuju još satiričnije dogodovštine iz života Srećka Šojića i ostalih Pavićevih likova.
Prema Pavićevim rečima, treći ciklus popularne serije najverovatnije neće biti kraj sarkastičnog epa o savremenoj srpskoj političkoj sceni.
- Seriju ću raditi do trenutka do kada mislim da ima svoja društvena i televizijska opravdanja. Mislim da u sadašnjosti još uvek postoje razlozi da se ona radi. Da li su ta uverenja tačna, procenićete kada se odgledaju nove epizode. Mislim da ova zemlja, njena politička elita i narod zaslužuju ovakvu TV sliku, a to je retko viđena ljudska komedija... Politički život u Srbiji danas karakterišu apsurd i stalna proizvodnja apsurda. Idemo iz većeg u veći apsurd - rekao je Pavić i dodao:
- „Bela lađa“ se nastavlja u trenutku kada je Skupština Srbije raspuštena, a Šojić u strahu pred novim izborima kalkuliše kako da se dočepa ministarske fotelje pokušavajući da sklopi prijateljstvo sa jednim stranim ambasadorom.
U novim epizodama nisu zanemareni ni drugi likovi „Bele lađe“, snalažljivi i vitalni Tika Špic, Blaško koji pokušava da reši svoje životne, pre svega finansijske probleme. Saznaćemo za koga se odlučila Slađana između Alamunje i Blaška. Sasvim je izvesno da nas u novim epizodama „Bele lađe“ očekuju vrhunski humor i satira.
Glavne uloge tumače: Lane Gutović, Petar Kralj, LJilja Dragutinović, Nenad Jezdić, Mina Lazarević, Aleksandar Srećković, Miloš Biković, Dubravka Mijatović, Svetlana Bojković, Predrag Ejdus, Đorđe Radlovački-Slavoljub, Dejan Lutkić, Rada Tomović, Đuza Stoiljković... Izvršni producent: Zoran Janković. Urednik serije: Slobodan Terzić. Kompozitor: Vojkan Borisavljević.