Glas Javnosti

ZLATNO DOBA IZDAJE

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Posle uzvratne akcije Irana na Izrael povodom bombardovanja iranske ambasade u Damasku, događaj je kod mnogih komentatora označen kao zvaničan početak Trećeg svetskog rata.

No, već smo danas svedoci nove eskalacije i novog bomabardovanja Izraela na položaje u Iranu. Može se defenitivno reći da snage Irana i Izraela odmeravaju snage, iako ratna dejstva daju drugačije rezultate na terenu nego što su to izlazni rezultati simulacija i ratna dejstava, svedoci smo, dobijaju sve veći zamah. U ovom sukobu i Iran se predstvalja kao ozbiljna državna i vojna sila, pa se razmeri sukoba između dve nuklearne sile ne mogu ni da pretpostave. Međutim, u rasporedu snaga na Bliskom istoku još nisu skinute rukavice i to definitivno svrstavanje će označiti i daljnju pravu eskalaciju rata. Posle desetina godina i planiranja agende Novog svetskog poretka počinje stanovito klizanje u realizaciji ovog plana i rezultati tog prvog dana Trećeg svetskog rata oslikava novi prostor za mnoge procese širom sveta u geopolitičkom, ekonomskom i vojnom smislu.


Npr. samo potencijalna opstrukcija prevoza robe u Omanskom zalivu uzrokovaće promenu cene energenata i to bi mogao biti okidač za valutne promene, za još veće proteste i posebno esklaciju terorističkih napada širom sveta od već pripremljenih snaga za tu ulogu. Nadalje, bilo je interesantno gledati povlačenje letova komercijalnih avio kompanija sa šireg područja Bliskog istoka i to u samom toku ratnih dejstava. Eto, koliko se toga može promeniti u jednom danu. Ne treba zaboraviti da glavna strategija globalista je aktualizacija svih pravca napada i dejstvo svih elementa Agende koji sada treba da funkcionišu besprekorno. No, da li će biti tako.

Veliki plan


Jedan od nezaobilaznog efekta ovog tužnog doba je i stradanje od zdrastvenog tretmana za koje mnogi poznavaoci posledica ističu da će ova dinamika ići prema vrhuncu efekata tzv. oluji smrti koji mogu prouzrokovati i kolaps zdrastvenih sistema. Samo u poslednjih mesec dana u Kanadi je umrlo 38 doktora u mlađem dobu, sportisti kolabriraju i brojne javne ličnosti umiru. Istovremeno se zatvara medijski prostor i to baš u vezi objava o posledicama zdrastvenog tretmana. Tako australijske vlasti traže od korisnika društvenih mreža da izbrišu sve objave u vezi zdrastvenog tretmana, Kina traži da se sadržaji u vezi zdrastvenog tretmana uklone sa svih platformi, SAD najavljuju primenu tzv. sekcije 702 koja podrazumeva praćenje svakog prisutnog u svim kompanijama ili drugim rečima - svi postaju špijuni. Za to vreme se najavljuje da će veštačka inteligencija iz objava korisnika platformi označiti pojedine korisnike kao korisnike kriminalnih namera i u vezi sa tim iniciraće procedure kod odgovarajućih institucija pojedinih država. Dakle, tzv. globalistička elita čini sve da im planirani događaji daju očekivane rezultate, ali deluje da je veliki plan počeo polako klizati i kruniti očekivane rezultate jer gospodar svetskih događaja je samo jedan, Gospod.

Posvećenik veleizdaji


A kod nas na samom početku ćemo se osvrnuti na zlatno doba izdaje i dalje na događaje u vezi sa nestankom male Danke koja dobija najbizarnije faze. Pa, da postavimo neka pitanja: Ako već nema tela male Danke i po presumpciji nevinosti osumnjičenih, ali ne i osuđenih, gde je u porodici osumnjičenog došlo i do smrtnog ishoda prilikom propitivanja, te je dotični sahranjen u limenom sanduku i u zabetoniran grob, zašto nema potencijalno sasvim novog traga u ovom slučaju? Zar nije došlo više desetina kola na mesto nestanka male Danke već u prvom času nestanka i zar nije moguće da nestanak ima sasvim drugu prirodu i izvršioce? Da li su stanovnici malog borskog naselja pokazali više integriteta usprkos medijskoj hajci ukuljučujući tu i porodicu male Danke i porodicu osumnjičenog nego što bi se moglo očekivati od stanovnika mirnog malog mesta? Zar o tome ne govori odluka majke osumnjičenog koja neće da bude svedok na sudu jer ne dozvoljava da je više maltetiraju? Dostojanstvo joj ipak ne mogu oduzeti. Iskreno, moram priznati da su me iznenadili ovi stanovnici borskog naselja koji pokazuju dostojanstvo i postojanost retko viđenu i to predstavlja posebnu podršku potencijalno poštenoj istrazi.


Nego da upitamo još neko pitanje. Zar nije u sred događaja nestanka male Danke fabrika oduzimanja dece od Centra za socijalni rad nastavila da radi punom parom? Da li se pored samoubistva deteta ovih dana u Institutu za majku i dete posle oduzimanja od porodice, desio još jedan smrtni slučaj petogodišnjeg deteta već sledećeg dana po oduzimanju u hraniteljskoj porodici? Zar istražni policijski organi nemaju razloga da provere sve smrtne ishode dece posle oduzimanja, svih teških trauma i bolesti posle oduzimanja dece iz porodica i zar se ne bi trebala provesti istraga u Centrima za socijalni rad posebno imajući u vidu i teške zloupotrebe u slučaju Ane Mihaljice?

Dakle, razmeri kriminalnog stanja u Srbiji je izgleda nesaglediv. Zaista, da li bezbedonosne i policijske snage u Srbiji smatraju da je ovo stanje održivo i da li mogu pretpostaviti kako ovo stanje mogu iskoristiti međunarodni istražni organi. U opštem interesu je i male Danke i institucija Republike Srbije da usmere istragu na novi trag koji neće biti ispunjen bizarnim nelogičnostima i učine što je do njih stoji jer ipak neka imaju na umu - pred jednog Sudiju valja nam svima jednom stati.

Opet nadalje, razmere veleizdaje dostižu nove domete i veleizdajnik potpisnik veleizdajničkih sporazuma u proteklih 12 godina daje puni zamah formiranju lažne države Kosovo. Na red ovog posvećenika veleizdaji u borbi protiv srpskih interesa je došla i akcija u smeru proglašenja genocidne odgovornosti srpskog naroda u Srebrenici koja treba da se izglasa u UN ovih dana. Ovaj monstuozni plan kompradorska družina na čelu sa tzv. predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potpomaže najvećom predstavom ikada. Umesto da su institucije države Srbije uputile dokumente, dopise i obraćanja svim državama sveta gde bi trebalo detaljno opisati istorijski put srpskog mučenog naroda koji je preživeo višestuke genocide i kojem je naneta najteža nepravda i nije priznat genocid nad srpskim narodom u toku drugog svetskog rata, umesto da brojni državni funkcioneri ulože sve diplomatske napore ka sprečavanju takve katastrofe, umesto da se traži zasedanje Saveta bezbednosti i obraćanje pred Skupštinom UN povodom ove teme, kerberi vlasti brane krupnim izjavama na nacionalnim frekvencijama ovu strašnu i potpuno očiglednu veleizdaju srpskih interesa. Dok se nevešto prenemažu i čekaju da konačno srpski narod bude stigmatizovan, izdajnici se pripremaju da i Republiku Srpsku unesu u svoje kapitalno delo bezsrama veleizdaje, pa se pitamo - Šta su nam to doneli protekli izbori koji su legalizovali primenu francusko- nemačkog plana da bi se sledstveno tome teritorije vekovnog prisustva srpskog naroda mogle nadalje čerečiti? Egzaltirano ruganje srpskim nacionalnim interesima doživljava i svoj poseban vrhunac u medijskoj režiji o tzv. borcima za srpske interese iz kojih ostaju pustoš i propast i gotovo je nemoguće opisati svu opskurnost kojom kerberi vlasti vrebaju da posluže okupatoru predstvaljjući se nacionalnim borcima.



Ovo je, dakle, surova stvarnost proizašla iz naše lakomislenosti, letargičnosti i konformizma koji su kroz izborne procese produžili agoniju propadanja. Iako se srpski narod junački suprostavio svim akterima Novog svetskog poretka kada je osiljenost i arogancija tih sila bila na vrhuncu, osobito suprostvljajući se bombardovanju 1999. g. na najdostojniji i najčasniji način o čemu svedoče bitke na Košarama i Paštriku i brojnim drugim borbama, veleizdaja je opstanak dovela do samog ambisa. No, takav razvoj događaja nije bio nemoguć, NATO kao vojna sila nakon skromnih rezultata u akcijama bombardovanja 1999, g. je morala pribeći drugim metodma okupatorskog terora kako toj sili istorijski i priliči. Bitka za Košare, dakle, i dalje traje i trajaće do kraja vremena, a u međuvremenu će biti i perioda slobode kako to opet priliči slobodarskom srpskom narodu. Tako, dakle, ostaje da se u ovim uslovima borimo svedočenjem istine, okupljanjima u odbrani najvitalnijih interesa opstanka i nesebičnom podrškom potrebitima gde god je to neophodno jer svaki otpor je dobar u opštem svetskom nadolazećem haosu. Nadstranačko okupljanje u borbi za opstanak je jedino pririodno i konstruktivno okupljanje koje može iznedriti i strategiju i resurse za odsudne momente opstanka koji su pred nama.

Nezaobilazno pomenimo grupu građana koji opstaju u okupljanju pred Skupštinom već više od 1340 dana bivajući glas vapijućeg u pustinji.

„Svetski rat je pred vratima celog sveta, Srbija bar nije bez iskustva!“

AUTOR: Gordana Kangrga-Mikulić, dvostruki magistar elektrotehnike, inicijator sam i organizator Sabora Univezitetskih Profesora u okviru kojeg ste svedoci mnogih izlaganja naših cenjenih profesora i doktora nauka petkom u prostorijama Ćirilice.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR