sreda 15. februar 2012.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Anđelina Žoli zaplakala pred 5.000 Sarajlija

Anđelina Žoli zaplakala pred 5.000 Sarajlija

SARAJEVO - U Sarajevu je u utorak uveče održana premijera filma Anđeline Žoli "U zemlji krvi i meda", koji je publika u Olimpijskoj dvorani Zetra pozdravila ovacijama.

"Puno mi znači što sam tu sa vama", rekla je američka glumica i rediteljka, koja je i zaplakala pred oko 5.000 gledalaca u punoj dvorani. Publika je glasnim aplauzom pozdravila glumca Radeta Šerbedžiju, koji u filmu tumači lik Srbina koji komanduje vojskom.

Publici u Zetri su se nakon projekcije filma poklonili i glumci Zana Marjanović, Goran Kostić, Jasna Ornela Beri, Ermin Sijamija, Vanesa Glođo i drugi.

Anđelina Žoli i njen suprug Bred Pit su se pre projekcije filma prošetali crvenim tepihom ispred Olimpijske dvorane Zetra, na oduševljenje obožavalaca s kojima su se fotografisali i kojima su potpisivali autograme.

Američka rediteljka je rekla da joj ovaj film "najviše znači" i izrazila nadu da će publika osetiti da je snimljen s ljubavlju. "Film govori o ljudima i njihovom stradanju. Međunarodna zajednica smatra da se pomoću njenih programa narod pogođen ratovima može brzo oporaviti, ali to nije tako. Potpun oporavak je težak i ljudima je potrebna velika pomoć", kazala je Žolijeva.

Film kojim je debitovala kao reditelj i scenarista biće distribuiran u bioskopima u Federaciji BiH od 16. februara. Film neće biti javno prikazan u Republici Srpskoj, osim na privatnim projekcijama koje organizuju građani. Anđelina Žoli i Bred Pit u sredu će napustiti Sarajevo, grad u kojem je u poslednje dve godine boravila tri puta.

Komentari

Jel barem nosila dimije, hidzab, veo, normalnu muslimansku odecu ako joj je bas stalo da se dodvori muslimanskoj vecini jer su Srbi malo mnogo proredjeni u Sarajevu a za ostale danasnje "Sarajlije" ne verujem da su bas cenjeni i dobro potkovani filmski kriticari - mnogima je to verovatno da prvi put udju u bioskop (ima tu dosta ostalih Mujahedina koji nogom nisu presli prag bioskopa ili pozorista - takvi bi sa odusevljenjem urlali i na lutkarskoj predstavi "Pinokio".

Stanislav Kalenic

Nadam se da se rasplakala zato sto je uocila da su "bosnjaci" epilog monstruoznog silovanja Srbskog naroda i to VEKOVIMA! Onaj njen domaci ljubimac Bread Pitt, on jadnik verovatno ne moze da se opasulji kako to da po Sarajevu setaju 'jadne" i siromasne bosnjakinje, koje su u 90% slucajeva izmislile lepotu u poredjenju sa njegovom dragom Hazarkom AJ!