ponedeljak 15. februar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Papa u trci za Brit klasičnu nagradu!

Papa u trci za Brit klasičnu nagradu!

LONDON - Prvi put u istoriji jedan rimokatolički poglavar boriće se za muzičku nagradu rame uz rame s mladim izvođačima, među kojima su i zvezde popularnih takmičenja "Iks faktor" i "Britanija ima talenat".

Naime, papa Benedikt XVI nominovan je za ovogodišnju Brit nagradu klasične muzike za svoj album "Alma Mater - Music from the Vatican". Album, sa lauretanskim litanijama i molitvama, na kome i sam papa peva, našao se u konkurenciji za album godine, javljaju britanski mediji. To je jedina kategorija u kojoj glasa publika. Pobednici će biti proglašeni 13. maja na 11. dodeli Brit nagrada u dvorani Rojal Albert, u Londonu.

List rimokatoličke crkve Oservatore Romano objavio je listu 10 najboljih albuma popularne muzike, za koje tvrdi da bi bili idealni u slučaju da se nađete na pustom ostrvu. Među njima su "Thriller" Majkla Džeksona, "Ahtung Baby" irske grupe U2 i "What's the Story Morning Glory" britanskog sastava Oezis.

Na listi su i "The Dark Side of the Moon" Pink Flojda, "Revolver" Bitlsa, "If I Could Only Remember My Name" Dejvida Krozbija, "Rumours" Flitvud Meka, "Nightfly" Donalda Fegana, "Graceland" Pola Sajmona i "Supernatural" Karlosa Santane.