nedelja 14. decembar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Možda i okupljanje “Haustora”

DARKO RUNDEK PO RASPADU “KARGO ORKESTRA” NAJAVLJUJE NOVI ALBUM NAREDNE GODINE

Možda i okupljanje “Haustora”

Hrvatski muzičar Darko Rundek najavio je da će sledeće godine početi da priprema novi album, kao i da postoji mogućnost da se njegov nekadašnji bend “Haustor” ponovo okupi povodom 30 godina od osnivanja, saopštio je promoter njegovog beogradskog koncerta “Long plej”.
- Sledeće godine nameravam da se posvetim novom albumu. Imam puno skica koje čekaju da se otvori vreme za njihovu razradu. One će same reći kakav im muzički kontekst treba da se izraze - rekao je Rundek, koji sa “Kargo orkestrom” 17. decembra nastupa u beogradskom Centru “Sava”.
Rundek je ranije najavio da će to biti jedan od poslednjih nastupa izvorne postave “Karga”, a da će o tome ko odlazi iz benda govoriti na koncertu.
Prema njegovim rečima, još je neizvesno kada će se ponovo okupiti “Haustor” - jedan od najznačajnijih bendova jugoslovenskog talasa s početka 1980-ih godina.
- “Haustor”, ako bude želeo i mogao, izabraće 2009. ili 2010. godinu kao svoj 30. rođendan, a kako će ga proslaviti, intimno ili javno, još nije odlučeno. Niko ne može sa sigurnošću tvrditi koje godine smo bendu nadenuli to ime. Prvi album je izašao 1981. godine - naveo je Rundek.