četvrtak 14. avgust 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Koncert u Pirotu

Zdravko Čolić nastavlja seriju uspešnih nastupa u Srbiji

Koncert u Pirotu

Prvi koncert ovog pevača posle tri decenije u Pirotu zakazan je na velikom gradskom stadionu za 30. avgust

Najveća pop zvezda svebalkanskih prostora posle uspešnog koncerta sa Goranom Bregovićem na Jazu, sprema novi spektakl. Ovog puta to je prvi koncert ovog pevača u Pirotu posle tri decenije, a zakazan je na velikom gradskom stadionu za 30. avgust.

O koncertima Zdravka Čolića suvišno je govoriti, samo se treba prisetiti prošlogodišnjeg spektakla na „Marakani“ i dve pune Arene 2005. godine, ovi spektakularni nastupi traju više od dva sata, a publika jednog od najpoznatijih pevača bivše Jugoslavije toliko voli da je euforična od početka do kraja. Zdravko na svojim koncertima izvodi i svoje najveće hitove iz sedamdesetih godina, ali i novije hitove sa poslednjih nekoliko albuma.

Organizacioni odbor za održavanje koncerta Zdravka Čolića u Pirotu pustio je u prodaju oko 12.000 karata. Pirotski gradski stadion može da primi oko 30.000 posetilaca, a karte mogu da se kupe u svim gradovima jugoistočne Srbije. Organizacija koncerta u Pirotu prepuštena je ljudima iz „Melos estrade“, poručuju da im je posle prošlogodišnjeg koncerta Željka Joksimovića i Harisa Džinovića velika želja bila da u Pirotu naprave spektakl i dovedu zvezdu kakva je Zdravko Čolić.

Pored dobre muzike, najavljen je i veličanstven vatromet.

Čolić je najavio je da će od jeseni početi da priprema novi album koji će naslediti „Zavičaj“ iz 2006. godine.

„Na jesen bih se posvetio novom albumu. Imam već neke materijale koje sam prikupio i koje sam uradio sam, ali svaka ideja sa strane bi mi dobro došla“, rekao je Zdravko.

Legendarni Čola pevaće i na Velikogospojinskm danima - proslava gradske slave u Novom Bečeju - od 21. do 27. avgusta.

Od jeseni Čolić namerava da peva u Zagrebu i BiH, kao i na više manjih koncerata, jer ističe da mu nedostaju male, pozorišne dvorane sa 300 do 500 posetilaca, gde bi „imao intimniji kontakt sa publikom i ljudima mogao da gleda u oči“.   

Komentari

Čolić je u Pirotu poslednji put pevao 1986 god. u domu kulture noseći na sebi čuveni crveni kožni sako. Muzičku pratnju je imao u Mama Rock. Znači pre 22 god.