četvrtak 14. avgust 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Estradni fenomen na Tašu

Pevač Sinan Sakić najavljuje beogradski koncert

Estradni fenomen na Tašu

Ovih dana više se piše o „sukobu“ između Sinana Sakića i Igija Popa, jer su obojica htela istoga dana da pevaju na istom mestu - 5. septembra na beogradskom stadionu „Taš„, nego o tome da će oba pevača ipak održati koncert u Beogradu. Doduše, „Studžisi“ pomenutog datuma, a Sinan Sakić će na pomenutom stadionu u centru grada pevati nekoliko dana ranije - 29. avgusta (21 sat).

Za ovog pevača može se reći da je estradni fenomen. Bez podrške medija i reklame, pravi odličnu atmosferu svuda gde se pojavi i zapeva, bilo da nastupa po diskotekama ili koncertnim halama, njegovi nastupi liče na rok koncerte. Godinama je bio osporavan, a zbog toga ništa manje slušan.

On prodaje albume u brojnim tiražima, ređa hitove, a ne reklamira u tiražnim medijima i nema ga na naslovnim stranama novina, njegovi hitovi bili su uvek ispred marketinga.

Uprkos brojnim osporavanjima muzičkih kritičara i optužbi da je „islamizovanim zvukom uništio šumadijski melos“, Sinan je postao miljenik ljubitelja ne samo folka.

Sakić je 1979. izdao je prve singl-ploče sa pesmama „Jedna tuga za dva druga“ i „Kulu gradim“. Godine 1982. PGP RTB objavio je album „Reci sve želje“ sa kojim Sinan postaje jedan od tiražnih pevača folka.

NJegovu pesmu „Ej, od kada sam se rodio“ mnogi danas smatraju „kafanskom himnom“, a svi oni koji vole „Sudbina me na put šalje“, „Reci časo“, „Zoko, moja Zoko“, „Sve je postalo pepeo i dim“ ili „Nema para, nema sreće“ sigurno će 29. avgusta doći na stadion „Taš“.