nedelja 14. mart 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Milan Stanković na "Pesmi Evrovizije"

Milan Stanković na "Pesmi Evrovizije"

BEOGRAD  - Milan Stanković sa kompozicijom "Ovo je Balkan", predstavljaće Srbiju na 55. takmičenju "Pesma Evrovizije" u maju u Norveškoj, odlučila je sinoć publika SMS glasanjem u direktnom prenosu emisije "Tri pa jedan za Oslo".
Pobedničku kompoziciju Gorana Bregovića, za koju je tekst napisala Marina Tucaković, Stanković će izvesti u prvom polufinalu „Evrosonga" 25. maja, kada će u „Telenor areni" u u Baerumu, nadomak Osla, nastupiti i predstavnici Finske, Rusije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Letonije, Estonije, Grčke, Islanda, Malte, Portugalije, Makedonije, Belorusije, Belgije, Poljske i Albanije.
Stanković (22) je jedna od najpopularnijih „Zvezda Granda", koji je učestvovanjem na istoimenom takmičenju 2007. godine osvojio publiku svojim ekscentričnim imidžom i nastupom. Prošle godine je objavio svoj prvi album pod nazivom „Solo", koji je brzo prodat u 50.000 primeraka.

U emisji „Tri pa jedan za Oslo", koju je Radio-televizija Srbije direktno prenosila na svom Prvom programu iz Studija 8 u Košutnjaku, troje finalista, koje je Bregović zajedno sa timom RTS izabrao na audiciji u svom studiju, predstavilo se dva puta sa Bregovićevim veselim i brzim pesmama uz nezaobilazni zvuk trubača, po kome je ovaj kompozitor poznat širom sveta.
Emina Jahović je izvela kompoziciju „ Ti kvariigro", a Oliver Katić „Predsedniče, halo".
Domaćin večeri bio je Bregović sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane", a u revijalnom delu nastupili su Haris Džinović i nekadašnji učesnici „Evrosonga" Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Marko Kon, Severina Vučković.
Oni su u pauzi između nastupa takmičara pevali Bregovićeve pesme i zabavili publiku anegdotama sa svojih nastupa na „Pesmi Evrovizije".

U okviru emisije emitovan je i dokumentarni materijal snimljen na audiciji u Bregovićevom studiju, izjave pozvanih interpretatora, njihov nastup i komentari o saradnji sa kompozitorom.
Program je vodila poznato TV lice RTS-a Maja Nikolić, dok je scenografski emisija bila u duhu predstojeće manifestacije u Norveškoj.

Komentari

IZBLAMIRACE NAS BOG SAMO ZNA GDE JE BREGOVIC
OVO UKRAO

Које победе и какви бакрачи.Па овде је био избор као и на питање:Које ти се ђубриво свиђа по мирису свињко,кокошије или псеће?