Glas Javnosti

TRAKTORIMA OPKOLILI VOZILO RIO TINTA (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Udruženje "Ne damo Jadar" objavilo je na društvenim mrežama video snimak na kome se vidi kako su traktorima blokirali vozilo za koje kažu da pripada kompaniji Behtel, koja je angažovana na projektu Rio Tinta.

Kako se vidi na snimku, terenskom vozilo opkoljeno je traktorima meštana, koji su pokušavali da od vozača i putnika saznaju njihova imena i odakle su.

Na vozilu je oznaka kompanije Geo-oil Beograd.

Na sajtu tog preduzeća stoji da je u pitanju agencija koja je osnovana 2012. godine, a bavi se pružanjem „ekspertskih saveta i supervizije na terenu u cilju obezbeđenja uspešne realizacije projekta“.

„Kako su tako uporni. Znate da imate problema, ali znajte da ćete imati još više problema. Znači, ja ću svoj život da dam za ovo“, čuje se na snimku glas jednog od meštana.


Podsetimo, kompanija Bechtel oglasila je prošle godine konkurs za tri radna mesta u Srbiji koja imaju veze sa projektom „Jadar“ rudarske kompanije Rio Tinto.

Kako je pisalo u oglasu, profesionalcima nude dugoročnu karijeru, sa početnim zadatkom koji podržava projekat Jadar.




Iz Rio Tinta osuđuju događaj i kažu da „četiri traktora opkolila vozilo njihove partnerske kompanije“, i da je „jedan član tima zadobio povrede od udarca poljoprivrednom opremom koja je deo traktora, a drugom članu tima su nasilno oduzeti dokumenti“.

Kažu da je u toku proces podnošenja zvanične prijave incidenta policiji. „Rio Tinto osuđuje svaku pretnju ili fizičko nasilje prema našim zaposlenima i partnerima. Koristićemo sva raspoloživa pravna sredstva kako bismo zaštitili bezbednost i zdravlje naših ljudi“, navode.

Glas javnosti /N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR