četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > „Riblja čorba“ tradicionalno!

Ove godine u Belanovici Narodni sabor „Zmajevac“ (poslednji put!)

„Riblja čorba“ tradicionalno!

Ovog leta, po peti jubilarni put održava se Narodni sabor „Zmajevac“ na istoimenoj letnjoj pozornici u Belanovici. Ovogodišnji sabor poslednji je koji će imati svetovni karakter, od naredne godine će se održavati duhovni sabori, nešto drugačijeg sadržaja, s obzirom na to da su vlasnici imanja na Zmajevcu odlučili da svoj posed zaveštaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i time ga prepisali u vlasništvo Eparhiji Žičkoj.

Na ovom prostoru, počev od 1. septembra 2008. godine počeće da živi Duhovno-prosvetni centar „Vera“, kao dom za decu bez roditelja iz svih srpskih zemalja, a pod starateljstvom monaštva i sestrinstva Srpske pravoslavne crkve, uz blagoslove NJegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Pavla, NJegovog visokopreosveštenstva arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina amfilohija i episkopa žičkog Hrizostoma.

Manifestacija, koje se održava svakog leta i okuplja više od 10.000 meštana Belanovice i šireg regiona, pomerena je ze nešto ranije i održava se u subotu 12. jula.

A pored tradicionalnog večernjeg koncerta Bore Đorđevića i „Riblje čorbe“ od 21 sat, predviđeno je da se prisutnima obrati Ivana Žigon, istaknuta dramska umetnica

U nedelju 13. jula od 9-11 emitovaće se direktno iz Belanovice i emisija „Žikina šarenica“, a sve do svečanog zatvaranja, 19. jula, svake večeri Sabora biće upriličeni bogati kulturno-umetnički program.

Iza Narodnog sabora „Zmajevci“ stoji glumac Tihomir-Tika Arsić, on je u svom rodnom mestu osmislio i utemeljio hepening koji je sedmodnevna revija raznoraznog kulturno-zabavnog programa.

Komentari

CORBA JE KAO I UVEK IMALA FENOMENALAN NASTUP U DIVNOM AMBIJENTU BELANOVICE!