četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Reflektor - ukratko...

Reflektor - ukratko...

Most fest

Rok festival Most fest održaće se od 18. do 20. jula na izletištu Rača kod Bajine Bašte, a među najznačajnijim izvođačima te fešte našle su se grupe „Van Gog“, „Divlje jagode“i Dado Topić i „Tajm“. Na plakatu koji najavljuje festival navodi se da će prve večeri (18. jul) nastupiti „Delča i sklekovi“, zatim „Gama“, „Triger“, „Lotke i lavirint“, bivši pevači „Smaka“ Dejan Najdanović Najda i „Kerbera“ Goran Šepa Gale i na kraju „Van Gog“. Dan kasnije, publika će moći da čuje tribjut bendove koji izvode pesme sastava „Ej-Si-Di-Si“, „Kis i „Kvin“, kao i bendove „Bušmeni“, „Divlje jagode“ i Dadu Topića sa grupom „Tajm“.
Treće, završno veče (20. jul) biće u znaku tehno di-džeja Marka Nastića, zatim di-džejeva Gage i Maks, kao i grupe „Filgud“.

Novi Predinov album

Slovenački kantautor i vođa ljubljanskog pop-rok sastava „Lačni Franc“ Zoran Predin najavio je da na jesen namerava da objavi novi samostalni album. Na svom sajtu pevač je objavio da od aprila snima deset pesama za album koji treba da nasledi njegovo prošlogodišnje izdanje „Za šaku ljubavi“, na kojem je ugostio hrvatske pop pevače Masima Savića, Džibonija i Dadu Topića. Predin i njegov „Džipsi sving bend“ održaće koncert 22. jula u ljubljanskoj dvorani „Križanke“ uz specijalnog gosta Masima Savića, dok se ponovno okupljanje „Lačnog Franca“ planira za 8. februar naredne godine, kada će se predstaviti u „Cankarjevom domu“.

Rundekov živi album

Hrvatski kantautor Darko Rundek i njegov „Kargo orkestar“ nameravaju u septembru da objave živi album „Live in Dom omladine“, snimljen 23. marta prošle godine u Domu omladine Beograda (DOB).
- Koncert je bio začinjen pesmama iz različitih razdoblja Rundekovog stvaralaštva, mnoge je beogradska publika znala ‘u dušu’, dok je neke čula prvi put. Bila je to briljantna koncertna atmosfera atmosfera, koja zaslužuje da se sačuva od zaborava - navodi se na sajtu.
Inače, nekadašnji vođa zagrebačkog „Haustora“ svoj peti samostalni album „Mhm a-ha oh yeah da-da“ (2006) promovisao je marta prošle godine na koncertima u četiri različita prostora u Beogradu - Pozorištu na Terazijama, DOB-u, Studentskom kulturnom centru i Domu sindikata.